!-- Google tag (gtag.js) -->
top of page

#131 Copiii cu care am lucrat mai demult NU mai sunt copii

Cu unii copii lucrez—individual sau la grupele de curs—încă de dinainte de pandemie, adică de vreo 4 ani. Acum încep să nu mai fie copii. Au 17 sau 18 ani și dau BAC-ul. Unii au intrat deja la facultate.


Îmi aduc aminte povestea fiecăruia în parte. Îmi aduc aminte cum intrau în sală timizi și sfioși, cu capul plecat. Îmi aduc aminte că trebuia să trag de ei să-și exprime opinia și aveau mari emoții când trebuiau să prezinte un exercițiu la care au lucrat.


Acum mă uit la ei și sunt adulți în toată firea. Au crescut atât fizic, cât și emoțional. Și-au învins frici și răspund imediat cum pun o întrebare. Au curajul să râdă, să fie în largul lor, chiar să râdă de ei înșiși dacă e cazul. Nu mai iau totul ca fiind tragic, ci pur și simplu trec cu vederea dacă cineva face o remarcă nepotrivită.


Acum nu le mai tremură vocea când vorbesc. Sunt capabili să se uite în ochii mei când dăm mâna și merg cu capul sus pe hol.


Cât de mișto e un astfel de copil!


Eu sunt Răzvan Cojocaru, trainer de dezvoltare personală pentru adolescenți, și întâlnesc în fiecare lună sute de copii și de părinți.


Dacă vrei ca al tău copil să facă parte dintr-o comunitate de adolescenți pasionați de educație și performanță, intră pe www.eroul.ro și vezi detalii despre „Trezește EROUL din tine!”, cel mai complex curs de dezvoltare personală pentru adolescenți din România.

2 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

#204 Petrece timp cu copilul tău și el nu va...

Părinții au fost ocupați cu serviciul, iar el a crescut pe unde a putut: ba pe la bunici, ba pe la o bonă, ba singur. Când veneau părinții, îi aduceau jucării și dulciuri. Până la 13 ani, Andu a fost

Comments


A1. Principal Logo (Colored).png
bottom of page