!-- Google tag (gtag.js) -->
top of page

#129 O obliga mama să meargă la curs și...

Am întrebat-o pe una dintre cursantele mele cum se desfășoară cursurile de dezbateri la care participa. După vreo 5 minute de discuții, îmi spune: „Eu nu mai vreau să merg la dezbateri, dar mă obligă mama. Zice că mă ajută să am o minte organizată și să-mi pot exprima opinia.” Am remarcat tristețe în glasul ei.


Eu sunt Răzvan Cojocaru, trainer de dezvoltare personală pentru adolescenți, și întâlnesc în fiecare lună sute de copii și de părinți. Fiecare copil e diferit. Fiecărui copil îi plac anumite activități. Ideal este să-l sprijini să testeze cât mai multe, până le găsește pe cele care i se potrivesc.


De exemplu, unii copii sunt motivați foarte tare de competiție. Alții sunt motivați de lucru în echipă. Alții sunt motivați de o persoană care le vorbește despre viață. Alții de creativitate și de a face ceva cu mâna lor.


Un copil va prelua mai multe lecții de viață dintr-un sport solitar, altul dintr-un sport de echipă, altul de la un trainer de dezvoltare personală și altul de la un profesor de desen.


Atunci când reușești să găsești copilului tău activitatea potrivită, lucrurile vor merge ca pe roate: se va integra ușor în grup, va avea chef de viață și energie și va face performanță în acea activitate.


Dacă-l vei obliga mult timp să facă o activitate care nu-i place, îi va scădea interesul pentru viață și lucruri noi.


Dacă vrei ca al tău copil să facă parte dintr-o comunitate de adolescenți pasionați de educație și performanță, intră pe www.eroul.ro și vezi detalii despre „Trezește EROUL din tine!”, cel mai complex curs de dezvoltare personală pentru adolescenți din România.

3 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

#177 Știi acel moment când are examen și tu stai ca pe ace?

Panica pe care o poate simți un părinte în legătură cu copilul lui e inegalabilă. Știi acel moment când are examen și tu stai ca pe ace. Atunci când merge la olimpiadă și abia aștepți să te sune să-ți

#176 Doamna Elena era o mamă…

Când am cunoscut-o pe Doamna Elena, era o mamă îngrijorată care se confrunta cu o provocare comună. Fiul ei, Andrei, era absorbit de TikTok, petrecând în medie 5 ore pe zi uitându-se la videoclipuri.

A1. Principal Logo (Colored).png
bottom of page