!-- Google tag (gtag.js) -->
top of page

#121 Cum s-a văzut examenul prin ochii unui cursant de-al meu

„Mai știi exercițiul pe care l-am făcut înainte de examene, în care mă imaginam că sunt în curtea școlii cu colegii mei, eu sunt liniștită și calmă, iar ei sunt panicați? Exact așa s-a și întâmplat. Să-i fi văzut! Respirau greu, erau schimbați la față și comentau întruna: „Dacă e liric, cu ce asociem?”, „o să fie naspa”, „omg dăm examen azi, ce nașpaaaa”. Eu, pe de altă parte, eram într-un colț și așteptam calmă și liniștită să intru în sală.”


Eu sunt Răzvan Cojocaru, trainer de dezvoltare personală pentru adolescenți, și întâlnesc în fiecare lună sute de copii și de părinți. Acesta a fost feedback-ul Marei atunci când am întrebat-o cum a fost proba de examen la Limba Română.


Am lucrat cu zeci de copii care au dat examenele anul acesta. I-am învățat cum să fie calmi la examen, astfel încât să-și aducă aminte tot ce au învățat, i-am învățat tehnici ca să fie eficienți, să învețe mai repede și mai ușor, i-am învățat chiar și cum să-și facă temele mai repede.


La examen, se vede diferența între un copil care a avut sprijin emoțional și un copil care a făcut pregătire doar la mate și română.


Un copil care a avut sprijin emoțional este calm și sigur pe el, este concentrat pe rezolvarea exercițiilor, nu pe gânduri de genul: „dacă nu mă descurc”. Un astfel de copil are la final o performanță mai mare cu mai puțin stres.


Dacă vrei ca al tău copil să facă parte dintr-o comunitate de adolescenți pasionați de educație și performanță, intră pe www.eroul.ro și vezi detalii despre „Trezește EROUL din tine!”, cel mai complex curs de dezvoltare personală pentru adolescenți din România.

3 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Până la 11-12 ani, copilul tău va sta aproape de tine. Apoi, se va închide și se va depărta. În cele din urmă, pe la 20-22 de ani, își va aduce aminte de sfaturile tale și se va gândi „Hai că totuși a

„L-am crescut foarte bine pe copilul meu. I-am dat tot ce am avut mai bun. Nu cred că ceva din comportamentul meu față de el îl face să fie închis, timid și să nu vorbească aproape deloc.” Acestea sun

A1. Principal Logo (Colored).png
bottom of page