top of page

#117 Alex avea 18 ani și habar n-avea...

„Ce să fac?” mă întreabă Alex. Avea 18 ani, urma să dea BAC-ul și habar n-avea ce să facă mai departe.


Nu știa nimic despre el însuși. Nu știa ce-i place, ce nu-i place, ce i s-ar potrivi. Nu avea niciun domeniu de interes în afară de jocurile pe calculator. Nici acolo nu excela cine știe ce. La școală nu avea vreo materie care să-l intereseze în mod special.


Nu făcuse nimic în liceu în afară de școală și calculator. Fusese pandemie și i se păruse distractiv să stea degeaba. Părinții l-au luat ca atare.


Dacă ai un copil la liceu, sprijină-l să facă cât mai multe activități în afara școlii: cursuri, voluntariat sau chiar să-și ia un job part-time.


Ce se întâmplă când copiii fac astfel de activități? În timp, află ce le place, ce nu le place, află ce domenii există și prind experiență, pentru ca mai apoi să-și contureze niște zone de interes pe care să le aprofundeze.


E trist când mă uit în societate și văd profesori, psihologi sau doctori că-și fac meseria nu pentru că le-ar plăcea în mod special, ci pentru că pur și simplu n-au știut ce altceva să facă.


Asta vine și din experiențele pe care le-au avut sau nu le-au avut în adolescență.


Eu sunt Răzvan Cojocaru și sprijin copiii ajunși la vârsta adolescenței să fie mai puternici și mai curajoși. Dacă vrei ca al tău copil să facă parte dintr-o comunitate de adolescenți pasionați de educație și performanță, intră pe www.eroul.ro și vezi detalii despre „Trezește EROUL din tine!”, cel mai complex curs de dezvoltare personală pentru adolescenți din România.

4 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

#198 Sper că al tău copil nu va ajunge ca Andreea

Soția mea este profesoară de germană. Lucrează cu adulți. Într-o sâmbătă, susținea un curs online cu 5 oameni în toată firea, teoretic maturi. Dintre cei 5 participanți, o persoană—să-i spunem Andreea

A1. Principal Logo (Colored).png
bottom of page