top of page

#116 Vezi cum îi poți influența încrederea în sine a copilului tău

Când merge în oraș, îl roagă pe prietenul ei să-i comande de mâncare.

Când se întâlnește cu rudele, răspunde sec și stă cu capul în jos.

Când are test, are emoții de parcă viața ei ar depinde de asta.

Când trebuie să ia o decizie, se fâstâcește de fiecare dată.

Toate aceste comportamente denotă o încredere de sine scăzută și sunt prezente la mulți copii.


Eu sunt Răzvan Cojocaru, trainer de dezvoltare personală pentru adolescenți, și întâlnesc în fiecare lună sute de copii și de părinți. Întâlnesc copii dezinvolți și curajoși, întâlnesc copii fricoși și panicați. Diferența dintre ei se datorează și părinților.

Am stat și am observat relația dintre părinți și copii:

- În cazul copiilor care au încredere în ei, părinții se comportă de cele mai multe ori cu copilul ca de la egal la egal, fără să aibă impresia că ei ar fi mai presus. Părinții ascultă copilul, empatizează cu el, îi ascultă atent nevoile și chiar îi cer părerea copilului.

- În cazul copiilor care au încrederea de sine joasă, părinții cred că ei au întotdeauna dreptate. Părinții iau adesea decizii pentru copil fără să-l consulte. Pentru că se întâmplă asta, copilul are impresia că nu e destul de bun, iar această impresie îi influențează fiecare atitudine.

Fii foarte atent la poziția pe care o iei în relația cu copilul tău. Tu, ca părinte, vei influența mult părerea copilul despre el însuși și atitudinea lui.

Dacă vrei ca al tău copil să facă parte dintr-o comunitate de adolescenți pasionați de educație și performanță, intră pe www.eroul.ro și vezi detalii despre „Trezește EROUL din tine!”, cel mai complex curs de dezvoltare personală pentru adolescenți din România.

6 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

#198 Sper că al tău copil nu va ajunge ca Andreea

Soția mea este profesoară de germană. Lucrează cu adulți. Într-o sâmbătă, susținea un curs online cu 5 oameni în toată firea, teoretic maturi. Dintre cei 5 participanți, o persoană—să-i spunem Andreea

A1. Principal Logo (Colored).png
bottom of page