top of page

#111 Nu lăsa mintea copilului tău pradă influencerilor

S-a întâmplat în iarnă. Era un băiat de 16 ani, care a fost adus de părinți la unul dintre cursurile mele. Băiatul nu prea voia să fie în sală—se vedea pe fața lui.


Ca și atitudine, nu credea în ceea ce făceam noi la cursuri, dar credea într-un influencer foarte cunoscut printre adolescenți: Andrew Tate. Andrew Tate este cunoscut pentru speech-urile lui dure, în special despre femei, bani și educație.


Primul lucru pe care l-a făcut Mario în sala de curs a fost să intre într-un conflict verbal cu o fată cu care nu avea nicio treabă, nici nu se cunoscuseră. Apoi, când am pus o întrebare legată de școală, mi-a spus că școală ne transformă în sclavi și că n-ar trebui să existe. Exact cuvintele pe care acel influencer la are în speech-urile lui.


Poate ai observat și tu că al tău copil are expresii, idei sau gânduri despre care știi că nu sunt ale lui, ci le-a auzit pe undeva pe net.


Dacă auzi la copilul tău o idee cu care tu nu ești de acord, nu-l certa și nu spune: „Ce prostie!”. O să-l îndepărtezi, iar el va rămâne cu ideea.


Începe să-i pui întrebări care să pună la îndoială respectiva idee, întrebări care să-i ofere și cealaltă latură a monedei, de genul: „Și dacă ar fi altfel…?”, „Toți oamenii sunt așa?”, „Cum ar fi dacă…?”.


Ajută-l să-și formeze el o minte critică, astfel încât să nu ia de bună tot ce spun alții. Este singura modalitate de a-l proteja.


Eu sunt Răzvan Cojocaru și sprijin copiii ajunși la vârsta adolescenței să fie mai puternici și mai curajoși. Dacă vrei ca al tău copil să facă parte dintr-o comunitate de adolescenți pasionați de educație și performanță, intră pe www.eroul.ro și vezi detalii despre „Trezește EROUL din tine!”, cel mai complex curs de dezvoltare personală pentru adolescenți din România.

3 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

#191 E de datoria noastră, a părinților, să…

Cred că cea mai mare problemă a elevilor din zilele noastre este managementul timpului. Se duc la școală, stau 5 ore în bancă tăcuți, apoi vin acasă, se retrag în camera lor și stau pe TikTok până se

A1. Principal Logo (Colored).png
bottom of page