top of page

#110 Îi atragi atenția, dar el face exact inversul

Stă afară până târziu. Intră în casă și se pune la calculator, unde mai stă vreo câteva ore. S-ar culca și la 5 dimineața, iar dacă ar putea, ar bea doar suc toată ziua și ar mânca numai burgeri. Banii pe care îi dai azi mâine s-au dus. Telefonul este extensia mâinii lui drepte, iar atenția o are împrăștiată peste tot. Pare total iresponsabil.


Ghici cine e? Exact, un copil adolescent 🙂


Eu sunt Răzvan Cojocaru, trainer de dezvoltare personală pentru adolescenți, și întâlnesc în fiecare lună sute de copii și de părinți. Părinții se plâng întruna de copiii lor pe subiectele de mai sus. Ar vrea ca a lor copil să fie perfect.


Adevărul este că, pentru a-și găsi locul în lume, copiii testează. Vor să vadă cât pot să stea fără să doarmă. Vor să vadă câți hamburgeri pot mânca deodată. Vor să vadă la câte seriale se pot uita într-o zi. Pare că sunt mereu în extreme.


Îi atragi atenția, dar el face exact inversul. Pentru că el, copilul, trebuie să testeze.


De asta, uneori, vedem cazuri de copii de 13, 14 ani care s-au îmbătat. Nu pentru că sunt niște copii răi. Ci pur și simplu pentru că au văzut la alții și au vrut, inconștient, să-și testeze limitele.


Lasă-i copilului tău libertatea să-și testeze limitele, evident în limita de siguranță. Dacă o dă în bară, se lovește sau i se face rău, nu-l certa, ci pur și simplu întreabă-l: „Ce ai învățat din asta?”.


Dacă vrei ca al tău copil să facă parte dintr-o comunitate de adolescenți pasionați de educație și performanță, intră pe www.eroul.ro și vezi detalii despre „Trezește EROUL din tine!”, cel mai complex curs de dezvoltare personală pentru adolescenți din România.

2 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

#195 M-am întristat când…

„M-am întristat când am auzit de la diriginta fiului meu de notele pe care le avea la școală. Deși învăța constant, avea cele mai proaste note din clasă, pentru că se panica mereu când vedea pe foaia

#194 Se apropie examenele și copiii…

Se apropie Evaluarea Națională și bacul. Părinții încep să se agite. Copiii încep să simtă presiunea. Profesorii își freacă mâinile. Toată lumea o ia razna. Eu sunt Răzvan Cojocaru, trainer de dezvolt

A1. Principal Logo (Colored).png
bottom of page