!-- Google tag (gtag.js) -->
top of page

#107 Când faci asta, copilul fuge de tine

Vii și pleci grăbit de acasă fără să-i acorzi prea multă atenție. Viața ta se desfășoară pe repede înainte. Ești ocupat, ești grăbit, ești stresat, ai altele pe cap. Când ai câteva minute și pentru el, copilul, îi aduci aminte de ceva ce n-a făcut bine, îl iei la întrebări iscoditoare, îl critici și îi pui etichete.


Trece timpul. Copilul devine adolescent. Vine și pleacă de acasă fără să-ți acorde prea multă atenție. Când are câteva minute pentru tine, îți cere bani sau haine noi.


Acum ai vrea să ai o discuție interesantă cu el, dar el îți spune: „Da, bine!” și se întoarce cu ochii în telefon și degetele pe tastatură.


Te frustrează. Atunci când vorbești tu cu el, stă încruntat, parcă e supărat. Când primește un mesaj, se luminează la față de parcă a câștigat la Loto.


Acordă-i cât mai multă atenție copilului tău atunci când e mic și atunci când va fi mare, îți va acorda și el ție.


Dacă singura atenție pe care i-o acorzi constă în critică și sfaturi interminabile de viață, așteaptă-te ca alții să fie cei mai buni prieteni ai lui, nu tu.


Eu sunt Răzvan Cojocaru și sprijin copiii ajunși la vârsta adolescenței să fie mai puternici și mai curajoși. Dacă vrei ca al tău copil să facă parte dintr-o comunitate de adolescenți pasionați de educație și performanță, intră pe www.eroul.ro și vezi detalii despre „Trezește EROUL din tine!”, cel mai complex curs de dezvoltare personală pentru adolescenți din România.

5 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

#210 Tu îți sabotezi copilul așa?

„Părinții mei nu mă înțeleg deloc: mă cheamă în casă devreme, nu mă lasă să merg la prieteni și mă controlează la fiecare pas.” Asta mi-a spus un băiat de 15 ani la unul dintre cursurile mele. Eu sunt

Comments


A1. Principal Logo (Colored).png
bottom of page