top of page

#115 "Fă și tu ceva! Mai e un pic până la examen."

O mamă panicată mă sună și îmi spune: „Răzvan, se apropie examenele și copilul meu este panicat și emoționat. Vorbește un pic cu el și învață-l cum să-și gestioneze emoțiile.”


Zis și făcut. Vorbesc cu copilul la câteva întâlniri de consiliere, aflu despre problemă, îl învăț niște tehnici și trece peste perioada dificilă în care se afla.


La ultimele întâlniri, îl întreb: „Cum ești?” El îmi spune: „Nervos. Acum mama mă vede că sunt relaxat și liniștit și când mă prinde, îmi spune: Auzi, cum poți sta atât de liniștit? Mai sunt doar 3 săptămâni. Intră și tu în priză un pic!”


Copiii au emoții și sunt stresați nu pentru că au ei o problemă, ci pentru că cineva din jur le induce această stare. Și acele persoane sunt în general părinții.


Dacă copilul tău învață, își face temele, merge la pregătire, nu sta pe capul lui. Lasă-l în pace și dă-i încredere că ce face, face bine și să continue tot așa.


Dacă stai cu gura pe el toată ziua, îi vei crea o stare de neîncredere, ceea ce va duce la panică și emoții la examen.


Eu sunt Răzvan Cojocaru și sprijin copiii ajunși la vârsta adolescenței să fie mai puternici și mai curajoși. Dacă vrei ca al tău copil să facă parte dintr-o comunitate de adolescenți pasionați de educație și performanță, intră pe www.eroul.ro și vezi detalii despre „Trezește EROUL din tine!”, cel mai complex curs de dezvoltare personală pentru adolescenți din România.

4 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

#198 Sper că al tău copil nu va ajunge ca Andreea

Soția mea este profesoară de germană. Lucrează cu adulți. Într-o sâmbătă, susținea un curs online cu 5 oameni în toată firea, teoretic maturi. Dintre cei 5 participanți, o persoană—să-i spunem Andreea

A1. Principal Logo (Colored).png
bottom of page