10 ok.png
Răzvan Cojocaru

-ASE, Contabilitate si Informatica de Gestiune

-ASE, Master Business Services

- NLP Practioner

-consilier Dezvoltare Personală & Life Coach pentru adolescenți

 

-Trainer Dezvoltare Personală pentru Adolescenți

Contact:.

Email: cojocaru.fr@gmail.com

Telefon: 0742.784.533

  • Facebook
  • LinkedIn Social Icon

                 Am terminat 17 ani de școală, ce includ școala primară, generală, liceu, facultate și masterat. Sunt economist. Am fost premiant, mergeam la olimpiade și la concursuri fiind mai mereu preferatul profesorilor. Cu toate acestea, după terminarea întregului ciclu școlar am realizat că ceva lipsește, știam multe lucruri dar eram totuși incomplet. Am dobândit multe abilități tehnice, care mai târziu, la job-uri mă ajutau să fac foarte bine ceea ce trebuia să fac, dar mai lipseau niște elemente pentru a mă simți în largul meu.

             

                 La școală am învățat Teorema lui Pitagora, am învățat comentariile operelor Marilor Clasici, la ora de sport am învățat să sărim la Capră și la Ladă, și mereu m-am întrebat ”Oare când o să folosesc eu toate acestea?”. Răspunsul mi l-am dat după ce am terminat școala și am început să lucrez: ”70% din ele nu le mai folosim niciodată”. În funcție de drumul pe care fiecare îl alege, unii folosesc teoremele matematice, alții caracterizarea personajelor din opere, alții biologia, chimia sau fizica dar NICIUNUL nu le folosește pe toate. În schimb, școala a omis să ne învețe un lucru foarte important: Dezvoltarea Personală. Deși am avut speranțe până în ultimii ani de școală, lucrul ăsta nu s-a întâmplat.

 

               Când am terminat școala am realizat că de-abia atunci începi să înveți cu adevărat. Am început să citesc ce îmi plăcea. Am început să învăț toate noțiunile pe care școala le-a omis dar în viața de adult sunt indispensabile: cum să îți gestionezi emoțiile, cum să comunici eficient, educație financiară, cum să fi eficient, gestionarea timpului, educație nutrițională, cum să ai un corp și o minte sănătoasă, etc. Pe scurt, am lăsat deoparte toate teoremele, teoriile, definițiile și am început să învăț și lucruri care mă ajută în viața de zi cu zi, de altfel lucruri pe care oricine le aplică în orice domeniu ar activa. Am totuși un regret, că nu am făcut aceste lucruri când încă eram în școală, când exista foarte mult timp liber.

                

               De câțiva ani de când am terminat școala și am început procesul de dezvoltare personală am citit peste 150 de cărți, am participat la nenumărate cursuri și seminarii în domeniu, am vorbit, am ascultat și am cunoscut foarte mulți oameni cu aceleași dorințe ca mine.  

 

               De aici am pornit ideea centrului de educație alternativă Smart Life Education. Mi-am spus ” Dacă eu nu am făcut-o când trebuia, vreau să îi ajut pe alții să o facă”. Acum la centru avem cursuri pentru elevi de Vorbit în public, Educație Financiară sau Cum să îți gestionezi banii, Gestionarea emoțiilor și vor urma și altele.

 

              Am citit, am învățat, am practicat, m-am dezvoltat și acum dau mai departe.


 

Notă: în acest text nu discreditez procesul de învățământ. Școala este foarte importantă. Eu atrag atenția asupra importanței studiului și altor noțiuni care nu se învață în școală dar care sunt foarte importante în viața de zi cu zi.

Mai multe detalii despre program aici.