!-- Google tag (gtag.js) -->
top of page

#194 Se apropie examenele și copiii…

Se apropie Evaluarea Națională și bacul. Părinții încep să se agite. Copiii încep să simtă presiunea. Profesorii își freacă mâinile. Toată lumea o ia razna.


Eu sunt Răzvan Cojocaru, trainer de dezvoltare personală pentru adolescenți, și întâlnesc în fiecare lună sute de copii și de părinți.


Am observat un lucru de-a lungul timpului: copiii care iau note mari la examene nu sunt neapărat cei care învață încontinuu de dimineața până seara.


În afară de a învăța, mai există un ingredient care poate aduce succesul... sau îl poate diminua: capacitatea copilului de a face față emoțiilor și stresului examenului.


Mulți copii învață bine, dar nu știu să-și gestioneze emoțiile. Intră în examene panicați și deși au învățat, uită formule, tehnici sau exerciții și iau note mai mici decât ar trebui.


În programul „Antistres Examen”, în 4 întâlniri, îi învăț pe copiii care dau examene tehnici de calmare a emoțiilor, pentru a fi calmi la examen și a-și aduce aminte ce au de scris. Îi învăț tehnici pentru cum să-și facă temele mai repede și să fie mai eficienți. Îi învăț tehnici pentru a reține mai repede informațiile pe care le citesc.


Peste 90% dintre cursanții mei de anul trecut au luat între 9,50 și 10 la examene.


Intră pe www.smartlifeeducation.ro/antistresexamen și vezi detalii despre programul „Antistres Examen”. S-ar putea să facă diferența între notele copilului tău și notele colegilor lui.

3 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

#198 Sper că al tău copil nu va ajunge ca Andreea

Soția mea este profesoară de germană. Lucrează cu adulți. Într-o sâmbătă, susținea un curs online cu 5 oameni în toată firea, teoretic maturi. Dintre cei 5 participanți, o persoană—să-i spunem Andreea

Comments


A1. Principal Logo (Colored).png
bottom of page