Caută
  • RăzvanC

Părinții și examenele copiilor

Actualizată în: Iun. 23Voi fi scurt și direct. Părinții au mai multe emoții decât copiii pentru examenele lor. Și când vorbesc de emoții mă refer la frică.


Dragi părinți, probabil că ați simțit asta deja. Atunci când adolescentul/copilul are de trecut o provocare, tu ai mai multe emoții și îți este mult mai frică pentru el decât el însuși. De ce? Pentru că tu nu mai ai control asupra activității și a rezultatului....și da, știi bine cât de mult îți place controlul: să mănânce ce vrei tu, să se culce când vrei tu, să se-mbrace când vrei tu. Și e normal, pentru că îi vrei tot binele.


Lucrez cu adolescenții în ”Programul Antistres Examene” și am observat că marea problemă și marele stres nu este la ei. Ei învață, merg la meditații, știu ce au de făcut, sunt stăpâni pe situație. Problema este la părinți. Din cauza faptului că părinții sunt stresați și nu au o încredere adevărată în copiii lor, îi stresează și pe ei.


Cu alte cuvinte, părinții proiectează fricile lor asupra copiilor. Apoi copii, pe lângă că sunt stresați, înfricoșați sau de-a dreptul îngroziți unii dintre ei, mai au asupra lor și o mare presiune, presiunea de a nu avea un eșec.


Se întămplă des ca copii bun, care învață foarte mult să rateze și să ia note mici, nu pentru că nu învață, ci pentru că partea emoțională îi sabotează. Creierul când este stresat intra în modul supraviețuire nu în creativitate și uită ce a învățat.


Așa că, pentru a nu sabota examenele, dragi părinți, lucrați cu emoțiile voastre și apoi ajutați și adolescenții cu emoțiile lor. Cum? Click aici.


Distribuie acest articol pentru a ajunge la cât mai mulți părinți!

Urmărește-ne pe FACEBOOK.

Urmărește-ne pe INSTAGRAM.

Subscribe pe YOUTUBE.

Înscrie-ți adolescentul pentru a deveni EROU.


#SchimbămRomâniaPrinEducație #SmartLifeEducation


46 afișare

Postări recente

Afișează-le pe toate

Ești incapabil/ă!

"Ești un fraier!" "Nu ești în stare să faci nimic!" "Nu te duce capul!" "Ești prost!" "Ești gras/grasă!" "Ești leneș!" Ți s-a întâmplat și ție ca părinții tăi să îți spună astfel de vorbe? Da, chiar p

Ești un incapabil!

"Ești un fraier!" "Nu ești în stare să faci nimic!" "Nu te duce capul!" "Ești prost!" "Ești gras/grasă!" "Ești leneș!" ........și lista poate continua. Câte din aceste vorbe le-ai folosit în relația c

Așa părinte Așa copil

Poate o să ți se pară incisiv ceea ce voi scrie mai jos și....cam așa e. Acest articol este rezultatul interacțiunii mele cu sute de adolescenți și părinți în ultimul an... ...dar mai ales, el este de

Info Utile:

  • Facebook Social Icon
  • Instagram
  • LinkedIn Social Icon

0742.784.533

Smart Life Education SLE S.R.L
Locatie: Strada Piața Amzei 7-15
J23/2137/2019
CUI: 41104980

©2019 by Smart Life Education