!-- Google tag (gtag.js) -->
top of page

Părinții și examenele copiilor

Actualizată în: 23 iun. 2020Voi fi scurt și direct. Părinții au mai multe emoții decât copiii pentru examenele lor. Și când vorbesc de emoții mă refer la frică.


Dragi părinți, probabil că ați simțit asta deja. Atunci când adolescentul/copilul are de trecut o provocare, tu ai mai multe emoții și îți este mult mai frică pentru el decât el însuși. De ce? Pentru că tu nu mai ai control asupra activității și a rezultatului....și da, știi bine cât de mult îți place controlul: să mănânce ce vrei tu, să se culce când vrei tu, să se-mbrace când vrei tu. Și e normal, pentru că îi vrei tot binele.


Lucrez cu adolescenții în ”Programul Antistres Examene” și am observat că marea problemă și marele stres nu este la ei. Ei învață, merg la meditații, știu ce au de făcut, sunt stăpâni pe situație. Problema este la părinți. Din cauza faptului că părinții sunt stresați și nu au o încredere adevărată în copiii lor, îi stresează și pe ei.


Cu alte cuvinte, părinții proiectează fricile lor asupra copiilor. Apoi copii, pe lângă că sunt stresați, înfricoșați sau de-a dreptul îngroziți unii dintre ei, mai au asupra lor și o mare presiune, presiunea de a nu avea un eșec.


Se întămplă des ca copii bun, care învață foarte mult să rateze și să ia note mici, nu pentru că nu învață, ci pentru că partea emoțională îi sabotează. Creierul când este stresat intra în modul supraviețuire nu în creativitate și uită ce a învățat.


Așa că, pentru a nu sabota examenele, dragi părinți, lucrați cu emoțiile voastre și apoi ajutați și adolescenții cu emoțiile lor. Cum? Click aici.


 

Distribuie acest articol pentru a ajunge la cât mai mulți părinți!

Urmărește-ne pe FACEBOOK.

Urmărește-ne pe INSTAGRAM.

Subscribe pe YOUTUBE.

Înscrie-ți adolescentul pentru a deveni EROU.


#SchimbămRomâniaPrinEducație #SmartLifeEducation


56 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Mă gândeam ce minunat e ca unui copil – adolescent, mă refer – să i se explice fenomenele prin care trece în viața lui. Noi nu știam asta când eram de vârsta lor. Eu sunt Răzvan Cojocaru, trainer de d

A1. Principal Logo (Colored).png
bottom of page