”Nu te lăuda cu lucrurile bune pe care le faci. Fii smerit!”- TOTAL GREȘIT

Am fost învățați, ca și societate, să nu ne lăudăm cu lucrurile bune pe care le facem. Adică, dacă ajuți pe cineva, nu te lăuda că ai facut-o, dacă donezi, nu spune la toată lumea, dacă faci bine, fă în liniște. Poate vine de la religie sau pur și simplu de la oameni.


În spiritul aceste credințe dăunătoare, de a nu arăta altora lucrurile bune pe care le facem, în societate se promovează masiv lucrurile negative. Din cauza asta, avem impresia că tot ce se întâmplă în jurul nostru este urât, oamenii sunt răi, țara este nașpa și ne spunem în minte: ”Eu singur nu pot schimba nimic” apoi începem să devenim exact ca toți restul.


Așa că mândriți-vă și lăudați-va cu tot ce aduceți bun în această lume, cu valoarea pe care o aduceți în societate, pentru a da exemplu pozitiv și altor persoane! Și dacă vom avea modele de calitate care contribuie în sens pozitiv la universul lor înconjurător o nouă generație va moșteni o altă mentalitate: cea de altruism.


Deci, dacă nu arăți și altora binele pe care îl faci practic îți limitezi binele.


Noi cei de la Smart Life Education am împlinit un an de când am început drumul cursurilor de dezvoltare personală pentru adolescenți. Un an în care am ținut cursuri de dezvoltare gratuite pentru zeci de adolescenți și în sala noastră dar și în școli și licee. An în care din banii câștigați de noi am donat către diverse cazuri sociale și asociații care se ocupă cu creșterea și educarea copiilor.


Așa că nu-ți ascunde binele! Fă-l și arată-le și celorlalți. Fii un exemplu!


#SmartLifeEducation #SchimbămRomâniaPrinEducație

58 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Văd atâtea conflicte între părinți și adolescenți și îmi pun întrebarea: Oare părinții au uitat cum e să fii la vârsta adolescenței? Ai uitat, părinte, nesiguranța pe care o aveai când vorbeai și te î

„Dacă pățești ceva, eu mor!” „Dacă mai ieși cu fata sau cu băiatul ăsta, înseamnă că nu mă iubești!” „Dacă mă mai enervezi, mă supăr și-mi plesnește inima!” „Dacă ieși cu tatăl tău, voi fi foarte tris

A1. Principal Logo (Colored).png