!-- Google tag (gtag.js) -->
top of page

#32 Nu-ți demotiva copilul așa!

Actualizată în: 16 aug. 2022

Unii părinți au așteptări foarte mari de la copil. E bine să ai așteptări și să-ți împingi copilul de la spate, dar de la un punct încolo copilul se simte presat.


A luat nota 6 la test la mate, părintele este supărat, copilul este demotivat. Trece timpul, copilul se apucă de pregătire individuală, învață mai bine, vine din nou testul, de data asta ia nota 8. Ce face părintele? Îi spune: “De ce ai luat doar 8 și nu mai mult? Te-am dat la meditații ca să iei doar nota 8?” Ce face copilul? Se demoralizează și mai tare. Problema? Dintr-o stare de nervi, demotivare și neîncredere, copilul nu poate învăța. Nu mai poate avea performanță.


Oricât de jos ar fi copilul tău acum la o materie, laudă-i munca și progresul. Este un succes să treacă de la nota 6 la nota 8, dar dacă tu îi arăți nemulțumire continuă, el va zice în mintea lui: “Ce rost mai are să-mi dau silința? Nu o s-o pot niciodată mulțumi pe mama.”


Eu sunt Răzvan Cojocaru, trainer de dezvoltare personală pentru adolescenți, și te invit să intri pe site și să vezi toate programele noastre pentru adolescenți.


www.smartlifeeducation.ro

28 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Până la 11-12 ani, copilul tău va sta aproape de tine. Apoi, se va închide și se va depărta. În cele din urmă, pe la 20-22 de ani, își va aduce aminte de sfaturile tale și se va gândi „Hai că totuși a

„L-am crescut foarte bine pe copilul meu. I-am dat tot ce am avut mai bun. Nu cred că ceva din comportamentul meu față de el îl face să fie închis, timid și să nu vorbească aproape deloc.” Acestea sun

A1. Principal Logo (Colored).png
bottom of page