#32 Nu-ți demotiva copilul așa!

Actualizată în: 16 aug.

Unii părinți au așteptări foarte mari de la copil. E bine să ai așteptări și să-ți împingi copilul de la spate, dar de la un punct încolo copilul se simte presat.


A luat nota 6 la test la mate, părintele este supărat, copilul este demotivat. Trece timpul, copilul se apucă de pregătire individuală, învață mai bine, vine din nou testul, de data asta ia nota 8. Ce face părintele? Îi spune: “De ce ai luat doar 8 și nu mai mult? Te-am dat la meditații ca să iei doar nota 8?” Ce face copilul? Se demoralizează și mai tare. Problema? Dintr-o stare de nervi, demotivare și neîncredere, copilul nu poate învăța. Nu mai poate avea performanță.


Oricât de jos ar fi copilul tău acum la o materie, laudă-i munca și progresul. Este un succes să treacă de la nota 6 la nota 8, dar dacă tu îi arăți nemulțumire continuă, el va zice în mintea lui: “Ce rost mai are să-mi dau silința? Nu o s-o pot niciodată mulțumi pe mama.”


Eu sunt Răzvan Cojocaru, trainer de dezvoltare personală pentru adolescenți, și te invit să intri pe site și să vezi toate programele noastre pentru adolescenți.


www.smartlifeeducation.ro

26 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Cum ar fi ca al tău copil să vină acasă și să se apuce singur de teme? Cum ar fi să nu mai trebuiască să-i spui de zece ori să lase telefonul? Cum ar fi să aibă chef să facă treabă? Ei bine, da, se po