!-- Google tag (gtag.js) -->
top of page

Notele de la școală - Dezvoltare Personală adolescenți


Ține minte, notele de la școală nu reflectă cine ești sau nivelul tău de inteligență. Notele de la școală sunt doar niște markeri ai unui sistem de educație destul de învechit și au valoare doar în acel sistem.

Din păcate da, ne afectează drumul pe care mergem, căci dacă nu avem notele potrivite nu reușim să intrm la liceul sau facultatea pe care ne-o dormi. Dar asa NU E UN CAPĂT DE LUME. Eu personal cunosc tineri din România care nu au terminat nici măcar liceul, dar se ocupă de vocația lor. Unii au deschis afaceri, unii sunt IT-iști, alții fac sport sau cântă.

Înteligența ta este dată de ce faci în afara orelor de la școală, de comportmentul tău zi de zi, de activitățile pe care le ai. Dacă bei bere și mănânci semințe jumătate de zi în fața televizorului, s-ar putea să fi pe un drum strâmb. Dacă citești și practici vreun sport, aceste activități pe de altă parte te pot duce mai aproape de succes și pot arăta că ai un nivel de înțelegere al mediului înconjurător mult mai ridicat. Tu ești deștept, demonstrează-ți-o!

 

Exercițiu:

Scrie pe o foaie care este activitatea (activitățile) pe care o faci și iți demonstrează că ești inteligent în ciuda notelor de la școală. Scrie lânga ea toate abilitățile, lucrurile, informațiile pe care le înveți făcând acea activitate.


Descarcă GRATUIT restul EBOOK-ului ”Ghid de supraviețuire în adolescență”: https://www.smartlifeeducation.ro/ghidadolescenti

17 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

#198 Sper că al tău copil nu va ajunge ca Andreea

Soția mea este profesoară de germană. Lucrează cu adulți. Într-o sâmbătă, susținea un curs online cu 5 oameni în toată firea, teoretic maturi. Dintre cei 5 participanți, o persoană—să-i spunem Andreea

Commentaires


A1. Principal Logo (Colored).png
bottom of page