Investește în copilul tău!


De la haine la caiete, școli private, cursuri, tabere, excusii toate costă bani, poate mulți bani. Câteodată le refuzi, ”ce-i trebuie copilului atâtea excursii, cursuri sau cărți, mai lasă-l și în spatele blocului la joacă!”


Total greșit! Banii care se duc pe toate aceste așa zise privilegii pentru copii, nu sunt bani cheltuiți, sunt bani INVESTIȚI! Din fiecare experiență nouă copilul invață, iși face prieteni, se dezvoltă. Toată această investiție va da roade însă mai târziu, în adolescență sau la maturitate. La Smart Life Education, ca oameni care lucrăm cu copii/adolescenții putem observa mari diferențe între acei copii în care ”s-a investit” și între cei în care nu. Acei copii care ”au fost scoși în lume” sunt copii dezinvolți, dezinhibați, mult mai fericiți și mai stăpâni pe ei inșiși, pe când cei care nu au avut parte de asemenea experiențe sunt mai taciturni, mai lipsiți de încredere de sine, simțindu-se uneori chiar inferiori.


Poți lăsa copilul să se dezvolte în doua moduri:

1. În spatele blocului, natural, cu alți copii de teapa lui

sau

2. Ducându-l la tot felul de activități în cercuri mai ”înalte”


dar nu uitați, ”Cine se aseamănă se adună”, deci, cu cine vrei să se asemene copilul tău?


65 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Radu are 13 ani. Este în clasa a 7-a. Într-o seară, Radu vine supărat acasă. Mama lui îl întreabă: -𝐶𝑒 𝑓𝑎𝑐𝑖? Radu răspunde: -𝐵𝑖𝑛𝑒! Mama lui continuă: -𝐶𝑢𝑚 𝑎 𝑓𝑜𝑠𝑡 𝑙𝑎 𝑠̦𝑐𝑜𝑎𝑙𝑎̆!

Copilul tău adolescent vine acasă de la școală. Tu întrebi: “Ce faci?”, el răspunde “Bine!”. Copilul tău adolescent vine acasă de afară. Tu întrebi: “Ce faci?”, el răspunde “Bine!”. Copilul tău adoles

A1. Principal Logo (Colored).png