Creierul nostru funcționează cu hrană pe bază de informații sau lucruri/abilități noi pe care le învățăm. Dacă nu am învăța lucruri noi, creierul s-ar atrofia.
Mai mult de atât, ce introducem în creier, iese la suprafață sub o formă sau alta. De exemplu, dacă introducem bârfe, știri negative, cuvinte negative, sentimente negative (ură, invidie, mândrie), lucruri irelevante sau derizorii, vom scoate la suprafața aceleași lucruri: emoții negative (furie, frică, teamă), comportamente agresive și mai mult vom atrage în jurul nostru oameni care se comportă exact la fel, căci CINE SE ASEAMANĂ SE ADUNĂ! Pe când dacă hranim creierul nostru cu informații constructive: citim cărți sau articole, vizionăm documentare, discutam idei (nu oameni), învățăm abilități noi, sporturi noi (șah, dansuri, tir sportiv, karate, etc.), vom primi de la el tot lucruri, oameni, situații plăcute: un vocabular elevat, cultură generală, oameni de calitate, succese, încredere în sine, o relaxare generală a minții și a corpului.
Exercițiu:
a) Alege-ți o carte despre subiectul preferat (istorie, polițistă, psihologie, animale, sport, etc.). Începe să citești din ea câte 15 minute pe zi. Atât, doar 15 minute. Dacă ești la un nivel avansat, poți citi mai mult, dacă cititul nu este ceva ce faci zilnic, fă-o doar pentru 15 minute. Avantajele le ve observa pe parcurs.
b) Caută o persoană (sau mai multe) cu care să discuți zilnic despre o idee (idee nu înseamnă despre alte persoane), idee înseamnă să dezbați despre viață, filme, muzică, religie, politică, idei de afaceri, idei de a-ți îmbunătăți viața, etc. Fă asta zilnic, iar după o perioadă vei realiza ca poți să vorbești despre orice cu oricine indiferent dacă acea persoană îți este cunoscută sau nu, sau are o poziție mai înaltă decât tine, profesor, primar, director.
Descarcă GRATUIT restul EBOOK-ului ”Ghid de supraviețuire în adolescență”: https://www.smartlifeeducation.ro/ghidadolescenti
Comments