Fă asta pentru a crește un copil fericit și motivat

“Instinctul matern este cel mai bun dascăl. Eu nu mi-am crescut fetele (26, 21 și 14 ani) după cărți și nu o fac nici acum. Le-am crescut așa cum am crezut că e bine ca mamă, chiar dacă în gând mă înjurau.”


Acesta este comentariul unei mame privitor la postarea altei mame care cerea ajutor pe unul dintre grupurile noastre pentru a gestiona relația cu copilul ei adolescent.


Lucrez cu sute de copii adolescenți în fiecare lună și observ că cei mai fericiți, performanți și motivați copii sunt cei ai căror părinți și-au dedicat timp să învețe cum să se poarte cu aceștia. În general, acest tip de părinți sunt relaxați, au o gândire flexibilă și iau în calcul multe posibilități—chiar și posibilitatea ca al lor copil să aibă dreptate, iar el, părintele, să greșească.


Părinții care nici nu vor să audă despre a învăța cum să se poarte cu copiii perpetuează în relația cu aceștia furie, vinovăție și rușine. Ei cresc copii demotivați și cu încredere în sine scăzută.


Cărțile sau cursurile care vorbesc despre comportamentele și psihologia copilului îți dau ție, ca părinte, idei despre cum să rezolvi diferite situații. Doar nu crezi că le știi pe toate, nu?


Eu sunt Răzvan Cojocaru, trainer de dezvoltare personală pentru adolescenți, și te invit să intri pe site și să vezi toate programele noastre pentru adolescenți.


www.smartlifeeducation.ro

14 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Statistică: Copiii ajunși la vârsta adolescenței petrec minim 7 ore pe zi la calculator sau pe telefon. Probabil că și copilul tău se află în aceeași situație, deci te va interesa ce-ți voi spune mai

„A fost la o petrecere și când s-a întors mirosea a alcool. Mi-a spus că a băut un pahar de vin. Cum să bea la 17 ani? Am avut un scandal monstru!” Asta mi-a spus o mamă despre fata ei. După 6 luni, f

A1. Principal Logo (Colored).png