!-- Google tag (gtag.js) -->
top of page

#34 Fă asta pentru a crește un copil fericit și motivat

Actualizată în: 16 aug. 2022

“Instinctul matern este cel mai bun dascăl. Eu nu mi-am crescut fetele (26, 21 și 14 ani) după cărți și nu o fac nici acum. Le-am crescut așa cum am crezut că e bine ca mamă, chiar dacă în gând mă înjurau.”


Acesta este comentariul unei mame privitor la postarea altei mame care cerea ajutor pe unul dintre grupurile noastre pentru a gestiona relația cu copilul ei adolescent.


Lucrez cu sute de copii adolescenți în fiecare lună și observ că cei mai fericiți, performanți și motivați copii sunt cei ai căror părinți și-au dedicat timp să învețe cum să se poarte cu aceștia. În general, acest tip de părinți sunt relaxați, au o gândire flexibilă și iau în calcul multe posibilități—chiar și posibilitatea ca al lor copil să aibă dreptate, iar el, părintele, să greșească.


Părinții care nici nu vor să audă despre a învăța cum să se poarte cu copiii perpetuează în relația cu aceștia furie, vinovăție și rușine. Ei cresc copii demotivați și cu încredere în sine scăzută.


Cărțile sau cursurile care vorbesc despre comportamentele și psihologia copilului îți dau ție, ca părinte, idei despre cum să rezolvi diferite situații. Doar nu crezi că le știi pe toate, nu?


Eu sunt Răzvan Cojocaru, trainer de dezvoltare personală pentru adolescenți, și te invit să intri pe site și să vezi toate programele noastre pentru adolescenți.


1.145 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

#191 E de datoria noastră, a părinților, să…

Cred că cea mai mare problemă a elevilor din zilele noastre este managementul timpului. Se duc la școală, stau 5 ore în bancă tăcuți, apoi vin acasă, se retrag în camera lor și stau pe TikTok până se

Kommentarer


A1. Principal Logo (Colored).png
bottom of page