Cum să depășești frica de eșec


Tuturor oamenilor le este frică de eșec. Da. M-ai auzit bine.


Dar ce facem cu această frică?


Ne-am obișnuit să ascundem fricile, să ne păstrăm fermi pe poziție și, cel mai adesea, să ne mințim frumos spunându-ne (doar mental) că NU ne este frică. Dar în astfel de clipe uităm că mintea noastră nu este capabilă să perceapă negația. Nu aude acel NU. Ce aude, însă este „îmi este frică”.


De ce frică de eșec?


Pentru că de când am pornit în prima noastră cursă (aceea de a fecunda ovulul mamei și a ne încarna) am fost într-o continuă luptă. Am fost învățați că dacă nu luptăm, nu câștigăm. Dacă pierdem, pierdem viața, iubirea și orice ne este mai de preț. Și, la un anumit nivel poate că acea voce din capul nostru care ne spune asta are dreptate.


Dar cu emoțiile noastre cum rămâne?

Cu sufletul nostru?

Cu tot ce reprezentăm noi mai mult?


Știi acea vorbă: „Ai învins, continuă! Ai pierdut, continuă!”? Orice mare descoperire a început cu un eșec. Bucură-te când greșești, căci o greșeală îți dă ocazia să devii mai bun, să te perfecționezi.


Învață să te bucuri de fiecare experiență și să înțelegi că NU există eșec. Există doar Feedback!

Dacă ai problem cu încrederea în sine, te invit să vizionezi următorul clip:Nu lăsa pe nimeni să-ți spună că nu poți! Nici măcar pe tine!

58 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Radu are 13 ani. Este în clasa a 7-a. Într-o seară, Radu vine supărat acasă. Mama lui îl întreabă: -𝐶𝑒 𝑓𝑎𝑐𝑖? Radu răspunde: -𝐵𝑖𝑛𝑒! Mama lui continuă: -𝐶𝑢𝑚 𝑎 𝑓𝑜𝑠𝑡 𝑙𝑎 𝑠̦𝑐𝑜𝑎𝑙𝑎̆!

Copilul tău adolescent vine acasă de la școală. Tu întrebi: “Ce faci?”, el răspunde “Bine!”. Copilul tău adolescent vine acasă de afară. Tu întrebi: “Ce faci?”, el răspunde “Bine!”. Copilul tău adoles

A1. Principal Logo (Colored).png