Cum să depășești frica de eșec


Tuturor oamenilor le este frică de eșec. Da. M-ai auzit bine.


Dar ce facem cu această frică?


Ne-am obișnuit să ascundem fricile, să ne păstrăm fermi pe poziție și, cel mai adesea, să ne mințim frumos spunându-ne (doar mental) că NU ne este frică. Dar în astfel de clipe uităm că mintea noastră nu este capabilă să perceapă negația. Nu aude acel NU. Ce aude, însă este „îmi este frică”.


De ce frică de eșec?


Pentru că de când am pornit în prima noastră cursă (aceea de a fecunda ovulul mamei și a ne încarna) am fost într-o continuă luptă. Am fost învățați că dacă nu luptăm, nu câștigăm. Dacă pierdem, pierdem viața, iubirea și orice ne este mai de preț. Și, la un anumit nivel poate că acea voce din capul nostru care ne spune asta are dreptate.


Dar cu emoțiile noastre cum rămâne?

Cu sufletul nostru?

Cu tot ce reprezentăm noi mai mult?


Știi acea vorbă: „Ai învins, continuă! Ai pierdut, continuă!”? Orice mare descoperire a început cu un eșec. Bucură-te când greșești, căci o greșeală îți dă ocazia să devii mai bun, să te perfecționezi.


Învață să te bucuri de fiecare experiență și să înțelegi că NU există eșec. Există doar Feedback!

Dacă ai problem cu încrederea în sine, te invit să vizionezi următorul clip:Nu lăsa pe nimeni să-ți spună că nu poți! Nici măcar pe tine!

58 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Văd atâtea conflicte între părinți și adolescenți și îmi pun întrebarea: Oare părinții au uitat cum e să fii la vârsta adolescenței? Ai uitat, părinte, nesiguranța pe care o aveai când vorbeai și te î

„Dacă pățești ceva, eu mor!” „Dacă mai ieși cu fata sau cu băiatul ăsta, înseamnă că nu mă iubești!” „Dacă mă mai enervezi, mă supăr și-mi plesnește inima!” „Dacă ieși cu tatăl tău, voi fi foarte tris

A1. Principal Logo (Colored).png