!-- Google tag (gtag.js) -->
top of page

#41 Copilul tău are peste 11 ani? Nu face asta!

Actualizată în: 16 aug. 2022

INFORMARE: Dacă al tău copil are peste 11 ani, e momentul să-ți schimbi comportamentul față de el.


Observ părinți cu copii chiar de peste 15 ani, care se poartă cu ei de parcă încă ar avea 3 ani. „Ai mâncat? Ai făcut duș? Ai grijă pe drum către școală! Să-ți taie mămica mărul înainte să-l mănânci?”


Dacă te comporți așa cu copilul tău și el are peste 11 ani, nu-i faci un bine, ci, dimpotrivă, îi faci rău. Pe termen lung, copiii ai căror părinți îi dădăcesc vor ajunge copiii care stau cu capul plecat și cărora le e rușine să ceară o pâine de la magazin.


Acești copii vor fi plini de frici, timizi, vor socializa puțin și vor avea o încredere de sine foarte scăzută. Ei vor avea impresia că sunt inferiori și că efectiv nu sunt în stare să facă lucruri dacă nu e cineva lângă ei care să-i îndrume.


Pe de altă parte, copiii curajoși, puternici și responsabili sunt copiii care au trebuit să se descurce și să se guverneze singuri. Acei copii și-au pus singuri de mâncare, au mers singuri la școală și au încuiat ușa fără să le spună cineva.


Copilul tău nu mănâncă până nu-i pui tu în farfurie? După o zi în care va sta nemâncat, ghici ce? Își va pune singur.


Eu sunt Răzvan Cojocaru, trainer de dezvoltare personală pentru adolescenți, și te invit să intri pe site și să vezi toate programele noastre pentru adolescenți.


1.062 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

#191 E de datoria noastră, a părinților, să…

Cred că cea mai mare problemă a elevilor din zilele noastre este managementul timpului. Se duc la școală, stau 5 ore în bancă tăcuți, apoi vin acasă, se retrag în camera lor și stau pe TikTok până se

Comments


A1. Principal Logo (Colored).png
bottom of page