#41 Copilul tău are peste 11 ani? Nu face asta!

Actualizată în: 16 aug.

INFORMARE: Dacă al tău copil are peste 11 ani, e momentul să-ți schimbi comportamentul față de el.


Observ părinți cu copii chiar de peste 15 ani, care se poartă cu ei de parcă încă ar avea 3 ani. „Ai mâncat? Ai făcut duș? Ai grijă pe drum către școală! Să-ți taie mămica mărul înainte să-l mănânci?”


Dacă te comporți așa cu copilul tău și el are peste 11 ani, nu-i faci un bine, ci, dimpotrivă, îi faci rău. Pe termen lung, copiii ai căror părinți îi dădăcesc vor ajunge copiii care stau cu capul plecat și cărora le e rușine să ceară o pâine de la magazin.


Acești copii vor fi plini de frici, timizi, vor socializa puțin și vor avea o încredere de sine foarte scăzută. Ei vor avea impresia că sunt inferiori și că efectiv nu sunt în stare să facă lucruri dacă nu e cineva lângă ei care să-i îndrume.


Pe de altă parte, copiii curajoși, puternici și responsabili sunt copiii care au trebuit să se descurce și să se guverneze singuri. Acei copii și-au pus singuri de mâncare, au mers singuri la școală și au încuiat ușa fără să le spună cineva.


Copilul tău nu mănâncă până nu-i pui tu în farfurie? După o zi în care va sta nemâncat, ghici ce? Își va pune singur.


Eu sunt Răzvan Cojocaru, trainer de dezvoltare personală pentru adolescenți, și te invit să intri pe site și să vezi toate programele noastre pentru adolescenți.


www.smartlifeeducation.ro

1.060 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Văd atâtea conflicte între părinți și adolescenți și îmi pun întrebarea: Oare părinții au uitat cum e să fii la vârsta adolescenței? Ai uitat, părinte, nesiguranța pe care o aveai când vorbeai și te î

„Dacă pățești ceva, eu mor!” „Dacă mai ieși cu fata sau cu băiatul ăsta, înseamnă că nu mă iubești!” „Dacă mă mai enervezi, mă supăr și-mi plesnește inima!” „Dacă ieși cu tatăl tău, voi fi foarte tris

A1. Principal Logo (Colored).png