Cheia unei generații de succes: EDUCAȚIA

Poate ne întrebăm de ce în alte țări lucrurile se întâmplă diferit față de țara noastră. Răspunsul este simplu: în România aproximativ 40% din elevi sunt analfabeți funcțional, adică nu pot înțelege un text pe care îl citesc.

A cui este vina?

Am putea spune: A sistemului educațional, bineînțeles!

Da, dar nu numai!

Este și responsabilitatea noastră, a părinților, pentru că ne mulțumim cu acest sistem. Ne mulțumim doar să învețe pe derost lecțiile la școală, să-și facă temele și să meargă la meditații. Nu tu cursuri de vorbit în public, șah, dezbateri sau dezvoltare personală. Ce să mai zic că mulți dintre adolescenți nici măcar nu fac un sport, o activitate fizică.

Credem că ai noștri copii or să fie savanți dacă iau 10 pe linie.

De fapt, copiii or să fie mai savanți dacă prind curaj să-și exprime ideile, dacă prind curaj să vorbească în public, dacă prind o încredere de nestrămutat în ei, dacă învață să se facă plăcuți și să se integreze ușor, dacă învață să-și administreze banii (și să nu-și ia ultimul tip de telefon cu banii primiți de Craciun), dacă reușesc să rămână concentrați și motivați pe un obiectiv (să ajungă sportiv, IT-ist sau profesor)....

...pe scurt...

...să învețe să gândească în afara cutiei.

Și nu, nu o să învețe la scoală să gândească în afara cutiei (din păcate).

Sunt Răzvan și am creat Smart Life Education tocmai pentru a antrena o generație de super-eroi, prin cel mai complex program de dezvoltare personală pentru adolescenți din România, Trezește EROUL din tine!, la care au luat parte până acum câteva sute de adolescenți din toată țara.

Intră și tu pe www.EROUL.ro și vezi ce poate învăța și copilul tău. 

Alege un alt părinte și trimite-i acest articol.

Urmărește-ne pe FACEBOOK.

Urmărește-ne pe INSTAGRAM.

Subscribe pe YOUTUBE.

Înscrie-ți adolescentul pentru a deveni EROU.

10 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Radu are 13 ani. Este în clasa a 7-a. Într-o seară, Radu vine supărat acasă. Mama lui îl întreabă: -𝐶𝑒 𝑓𝑎𝑐𝑖? Radu răspunde: -𝐵𝑖𝑛𝑒! Mama lui continuă: -𝐶𝑢𝑚 𝑎 𝑓𝑜𝑠𝑡 𝑙𝑎 𝑠̦𝑐𝑜𝑎𝑙𝑎̆!

Copilul tău adolescent vine acasă de la școală. Tu întrebi: “Ce faci?”, el răspunde “Bine!”. Copilul tău adolescent vine acasă de afară. Tu întrebi: “Ce faci?”, el răspunde “Bine!”. Copilul tău adoles

A1. Principal Logo (Colored).png