Probabil că și tu, ca părinte, îți dorești un copil care să ajungă ”cineva”, cu alte cuvinte să aibe succes în ceea ce va face. Dar de ce unii dintre ei reușesc iar unii rămân la coada clasamentului?
Lucrez cu adolescenți de câțiva ani și am vazut foarte multe tipuri: îndrăzneți, timizi, emotivi, obraznici, deștepți, înceți, cu capul în nori, inteligenți, cuminți, ascultători, reticienți sau entuziaști.
De obicei adolescenții sunt evaluați după notele de la școală. Dacă are 9 și 10 e considerat un copil bun. Dacă are 6,7,8 e considerat un copil mediocru, ceea ce nu e neaapărat adevărat.
Ce este într-adevăr adevărat este că din sutele de adolescenți cu care am stat de vorbă, adolescenții buni, răsăriți, inteligenți sunt aceia în care s-a investit constant: cursuri, tabere, excursii, sport, muzică, teatru, dezvoltare personală, etc.
Și observați că nu am enumerat cunoștințele de la școală. Această investiție în educație non-formală, extra-școlară, formează adolescentului abilități necesare în viața de zi cu zi: socializare, comunicare cu persoane noi, curaj în forțele proprii, încredere în sine, etc.
Așa că, drumul către succes este redat adolescentului, de către părinte, prin toate activitățile extra-școlare la care îl înscrie...
sau
...lasă-l în spatele blocului sau în mall cu prietenii și vezi care va fi rezultatul la 18 ani.
Distribuie acest articol pentru a ajunge la cât mai mulți părinți!
Urmărește-ne pe FACEBOOK.
Urmărește-ne pe INSTAGRAM.
Subscribe pe YOUTUBE.
Înscrie-ți adolescentul pentru a deveni EROU.
Comments