!-- Google tag (gtag.js) -->
top of page

#95 Rolul părinților în perioada adolescenței

Comportamentele copiilor sunt o reacție la atitudinea părinților față de ei. V-ați gândit vreodată de ce există copii echilibrați și cu încredere în ei și de ce există copii care stau cu capul plecat? Toți pleacă în această viață din același punct. Cu toate astea, mediul este cel care face diferența, adică părinții și persoanele care petrec mult timp cu copilul.


Vă dau exemple clare. Cel mai echilibrat copil pe care l-am întâlnit era o fată de 14 ani care urma să dea examenul de Evaluare Națională. Fata respectivă făcea ce avea de făcut fără să stea nimeni cu gura pe ea, citea și, ca metodă de relaxare, învăța limbi străine pe aplicația Duolingo. Acum să ne uităm la părinți. Părinții erau oameni care merseseră la diverse cursuri, traininguri, făcuseră Coaching, adică învățaseră cum să se poarte cu ea.


Părinții care critică copiii, care îi judecă sau îi jignesc ajung să aibă o relație disfuncțională cu aceștia, dar mai ales copiii ajung niște persoane închise în ele și cu multe frici.


Dacă vrei ca al tău copil să facă parte dintr-o comunitate de adolescenți pasionați de educație și performanță, intră pe www.eroul.ro și vezi detalii despre „Trezește EROUL din tine!”, cel mai complex curs de dezvoltare personală pentru adolescenți din România.

10 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

#191 E de datoria noastră, a părinților, să…

Cred că cea mai mare problemă a elevilor din zilele noastre este managementul timpului. Se duc la școală, stau 5 ore în bancă tăcuți, apoi vin acasă, se retrag în camera lor și stau pe TikTok până se

Commentaires


A1. Principal Logo (Colored).png
bottom of page