!-- Google tag (gtag.js) -->
top of page

#94 Și copilul tău are dreptatea lui

Chiar dacă ești părinte, sunt sigur că încă îți amintești de copilărie, de părinții tăi sau de cei ai prietenilor tăi. În acele vremuri, era întipărită ideea că părinții au întotdeauna dreptate. „De ce să fac asta?” „Pentru că așa am zis eu!” Și știi cât de frustrant era, pentru că știai că aveai dreptate, dar pe tine nu te băga nimeni în seamă.


Eu sunt Răzvan Cojocaru, trainer de dezvoltare personală pentru adolescenți, și întâlnesc în fiecare lună sute de copii și de părinți. Adevărul este că de cele mai multe ori copiii au dreptate, dar noi, adulții, suntem prea agitați ca să ne dăm seama.


Copilul vine și zice: „Te porți cu mine de parcă aș fi un copil mic! Mă ții din scurt ca pe un bebeluș! De fiecare dată când îți spun ceva, comentezi și nu mă asculți!”


Și tu, ca adult, ce faci? Vii cu scuze. „Îți spun ce să faci ca să-ți fie bine!” Și iar nu ai înțeles ce a vrut copilul să spună.


Atunci când copilul tău îți reproșează ceva, întreabă-te cum să te comporți cu el ca să nu se mai simtă așa sau cum să faci să-i împlinești nevoia.


Dacă îl vei combate și-ți vei găsi scuze, nu vei face decât să prelungești conflictul și ignora problema.


Când copilul tău se deschide, nu-l ignora. Ascultă-l!


Dacă vrei ca al tău copil să facă parte dintr-o comunitate de adolescenți pasionați de educație și performanță, intră pe www.eroul.ro și vezi detalii despre „Trezește EROUL din tine!”, cel mai complex curs de dezvoltare personală pentru adolescenți din România.

5 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

#177 Știi acel moment când are examen și tu stai ca pe ace?

Panica pe care o poate simți un părinte în legătură cu copilul lui e inegalabilă. Știi acel moment când are examen și tu stai ca pe ace. Atunci când merge la olimpiadă și abia aștepți să te sune să-ți

#176 Doamna Elena era o mamă…

Când am cunoscut-o pe Doamna Elena, era o mamă îngrijorată care se confrunta cu o provocare comună. Fiul ei, Andrei, era absorbit de TikTok, petrecând în medie 5 ore pe zi uitându-se la videoclipuri.

A1. Principal Logo (Colored).png
bottom of page