!-- Google tag (gtag.js) -->
top of page

#93 Ești părinte și N-AI întotdeauna dreptate

E o mare dovadă de curaj ca atunci când ai certuri cu copilul tău, să te întrebi tu, părinte, ce poți să schimbi la tine ca să îmbunătățești relația cu el.


Eu sunt Răzvan Cojocaru, trainer de dezvoltare personală pentru adolescenți, și întâlnesc în fiecare lună sute de copii și de părinți. Am multe discuții cu copii și părinți care au certuri între ei și nu se înțeleg deloc.


Întotdeauna părintele este foarte supărat și începe să scoată la suprafață toate frustrările în legătură cu copilul. Când vorbesc cu copilul, și el, de asemenea, este foarte supărat și scoate la suprafață frustrările în legătură cu părintele.


Amândoi au dreptate.


Problema de unde pleacă? Tu, ca părinte, ți-ai format de-a lungul timpului în mintea ta un anumit model de copil. Acest model de copil a fost exact așa cum ți-ai dorit cam până la 10-11 ani. De atunci s-a schimbat treaba.


Atunci când vei înțelege că al tău copil nu seamănă cu modelul pe care ți l-ai format despre el și-l vei accepta așa cum e, certurile se vor diminua. Poate tu ai în mintea ta ideea următoare: copiii trebuie să se culce la 22:00 pentru că așa e sănătos. Dacă vei ține cu dinții de această idee, iar copilul tău nu va vrea să-ți facă pe plac, te vei certa cu el până va părăsi casa.


Ia acest exemplu și aplică-l în toate situațiile în legătură cu care pare că te lupți cu al tău copil. E posibil să n-ai întotdeauna dreptate.


Dacă vrei ca al tău copil să facă parte dintr-o comunitate de adolescenți pasionați de educație și performanță, intră pe www.eroul.ro și vezi detalii despre „Trezește EROUL din tine!”, cel mai complex curs de dezvoltare personală pentru adolescenți din România.

6 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

#210 Tu îți sabotezi copilul așa?

„Părinții mei nu mă înțeleg deloc: mă cheamă în casă devreme, nu mă lasă să merg la prieteni și mă controlează la fiecare pas.” Asta mi-a spus un băiat de 15 ani la unul dintre cursurile mele. Eu sunt

Comments


A1. Principal Logo (Colored).png
bottom of page