!-- Google tag (gtag.js) -->
top of page

#83 Copilul meu învață mult, dar ia note mici

Degeaba învață copilul mult dacă nu reușește să-și stăpânească stresul și emoțiile când trebuie să arate ce a învățat.


Eu sunt Răzvan Cojocaru, trainer de dezvoltare personală pentru adolescenți, și întâlnesc în fiecare lună sute de copii și de părinți. Mulți părinți îmi spun: „Copilul meu face teme toată ziua, sunt sigur că învață, dar când dă test, ia 8.”


Da, pentru că performanța este formată din ceea ce înveți, adică inteligența rațională, și felul în care prezinți ceea ce înveți, adică inteligența emoțională.


În școală copiilor le este antrenată inteligența rațională, dar inteligența emoțională (capacitatea de a fi calmi, de a relaționa cu colegii, de prezenta un proiect fără frică și stres) este neglijată total.


Pentru ca al tău copil să aibă rezultate pe măsura timpului petrecut ca să învețe, trebuie să-l sprijini să-și dezvolte și inteligența emoțională.


Dacă vrei ca al tău copil să facă parte dintr-o comunitate de adolescenți pasionați de educație și performanță, intră pe www.eroul.ro și vezi detalii despre Trezește EROUL din tine!, cel mai complex curs de dezvoltare personală pentru adolescenți din România.

19 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

#198 Sper că al tău copil nu va ajunge ca Andreea

Soția mea este profesoară de germană. Lucrează cu adulți. Într-o sâmbătă, susținea un curs online cu 5 oameni în toată firea, teoretic maturi. Dintre cei 5 participanți, o persoană—să-i spunem Andreea

Comentarios


A1. Principal Logo (Colored).png
bottom of page