!-- Google tag (gtag.js) -->
top of page

#89 Alexa și profesorul de istorie

O cheamă Alexa și are 14 ani. Până în clasa a 6-a era un copil foarte jovial, dechis, plin de energie și care răspundea ușor la ore. În clasa a 6-a ceva s-a schimbat. A avut un proiect de prezentat în fața clasei. A ieșit în față și a început prezentarea. Profesorul de istorie era un om destul de în vârstă, fără răbdare, care inspira frică.


Alexa a început să se bâlbâie la un moment dat, căutându-și cuvintele, când deodată profesorul începe să țipe la ea de față cu toți colegii: „Ce te bâlbâi atât ca un bebeluș, habar n-ai de lecție! Treci în bancă!”


Alexa s-a simțit așa rușinată, încât în pauză nici nu a mai ieșit din bancă.


De atunci, atitudinea ei s-a schimbat. Nu mai este energică și binedispusă, ci este retrasă și închisă în ea. Nu mai răspunde la ore de frică să nu greșească sau mai rău… să se bâlbâie. Nu mai iese în față, ci stă în spate, ascunsă.


Eu sunt Răzvan Cojocaru, trainer de dezvoltare personală pentru adolescenți, și întâlnesc în fiecare lună sute de copii și de părinți. Ce a pățit Alexa se numește traumă emoțională și, din păcate, mulți copii se află în situația ei.


Un profesor poate ridica un copil sau îl poate doborî atât de tare, încât viața lui să se schimbe la 180 de grade.


Problema este că noua atitudine a Alexiei îi poate afecta grav viitorul. Un copil fără încredere în el, cu frică să vorbească, să se exprime, să acționeze NU poate face performanță.


Alexa încă lucrează la această problemă și după 2 ani.


Sper că nu i s-a întâmplat și copilului tău, dar dacă da, dacă și el trece printr-o situație asemănătoare, du-l să vorbească cu un specialist. Este foarte important.


Dacă vrei ca al tău copil să facă parte dintr-o comunitate de adolescenți pasionați de educație și performanță, intră pe www.eroul.ro și vezi detalii despre „Trezește EROUL din tine!”, cel mai complex curs de dezvoltare personală pentru adolescenți din România.

32 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Până la 11-12 ani, copilul tău va sta aproape de tine. Apoi, se va închide și se va depărta. În cele din urmă, pe la 20-22 de ani, își va aduce aminte de sfaturile tale și se va gândi „Hai că totuși a

„L-am crescut foarte bine pe copilul meu. I-am dat tot ce am avut mai bun. Nu cred că ceva din comportamentul meu față de el îl face să fie închis, timid și să nu vorbească aproape deloc.” Acestea sun

A1. Principal Logo (Colored).png
bottom of page