!-- Google tag (gtag.js) -->
top of page

#76 Ți-ai sabotat vreodată copilul așa?

Mulți părinți își sabotează proprii copii fără să-și dea seama, apoi se întreabă: „Dar copilul meu de ce minte? Dar copilul meu de ce e delăsător? Dar copilul meu de ce e ignorant?”


Eu sunt Răzvan Cojocaru, trainer de dezvoltare personală pentru adolescenți, și întâlnesc în fiecare lună sute de copii și de părinți. Observ multe comportamente atât la copii, cât și la părinți. Vreau să-ți povestesc cum își sabotează părinții proprii copii. Sunt curios dacă și tu te afli în această situație.


Eram la sfârșit de curs și aud o mamă spunându-i unui copil: „Nu te mai duce și la lecția de teatru azi, o să-i spun profesorului că ai răcit.”


Altădată o mamă îi spune copilului: „Nu te mai duce la antrenament azi, e frig și plouă, nu mai bine mergem acasă?”


Altădată un copil se plângea mamei lui că nu-și făcuse tot proiectul pentru a doua zi la biologie, când o aud pe mamă spunând: „Lasă că merge și așa!”


Ce mesaje au transmis acești părinți copiilor lor în aceste situații? În prima situație, copilul a primit de la mamă mesajul: e în regulă să minți. În a doua situație, mesajul a fost: dacă n-am chef să facă un lucru, nu-l fac și e în regulă. În a treia situație, mesajul transmis de mamă copilului a fost: nu e nevoie să depui foarte mult efort, merge și așa.


Observi? De multe ori nu este despre ceea ce spui, ci este despre mesajul pe care îl transmiți inconștient copilului tău. Mare atenție la ce-l înveți pe copilul tău! Întotdeauna gândește-te și la cum va aplica în viitor copilul tău ceea ce-i transmiți tu azi.


Dacă vrei ca al tău copil să facă parte dintr-o comunitate de adolescenți pasionați de educație și performanță, intră pe www.eroul.ro și vezi detalii despre „Trezește EROUL din tine!”, cel mai complex curs de dezvoltare personală pentru adolescenți din România.


6 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

#198 Sper că al tău copil nu va ajunge ca Andreea

Soția mea este profesoară de germană. Lucrează cu adulți. Într-o sâmbătă, susținea un curs online cu 5 oameni în toată firea, teoretic maturi. Dintre cei 5 participanți, o persoană—să-i spunem Andreea

Comments


A1. Principal Logo (Colored).png
bottom of page