!-- Google tag (gtag.js) -->
top of page

#72 Cum ar fi ca al tău copil să nu mai aibă chef de învățat fix cu o săptămână înainte de examen?

Am văzut multe astfel de cazuri.


Copii care au învățat tot anul școlar fix cu o săptămână înainte de examen încep efectiv să nu mai poată reține informație. Ce se întâmplă?


Hai să-ți descriu programul unui copil care este în clasa a 8-a și pe care se pune o presiune enormă: 6 ore de școală pe zi, minim 2 ore de meditații, plus alte 3-4 ore de teme pentru școală și pentru meditații. Weekendul este mai liber — doar 4-5 ore de teme pe zi.


Tot acest program timp de 9 luni de zile. Vacanțele nu sunt vacanțe, sunt timp pentru pregătire.


Și te întrebi de ce se dă bătut fix cu o săptămână înainte de examen? PENTRU CĂ NU MAI POATE.


Dacă al tău copil este clasa a 8-a, ține minte asta. Fă împreună cu el un program clar de teme și un program clar de relaxare. Nu-l împinge să facă teme încontinuu, să citească și să rețină informații. La un moment dat va obosi rău. Și apoi va claca.


Ce trebuie să faci tu este să-l sprijini pe copil să-și păstreze energia pe tot parcursul celor 9 luni de școală, astfel încât să mai aibă energie și pentru examen, nu să ajungă leșinat acolo.


Eu sunt Răzvan Cojocaru, trainer de dezvoltare personală pentru adolescenți, și te invit să intri pe www.eroul.ro și să vezi detalii despre „Trezește EROUL din tine!”, cel mai complex curs de dezvoltare personală pentru adolescenți din România.

7 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

#198 Sper că al tău copil nu va ajunge ca Andreea

Soția mea este profesoară de germană. Lucrează cu adulți. Într-o sâmbătă, susținea un curs online cu 5 oameni în toată firea, teoretic maturi. Dintre cei 5 participanți, o persoană—să-i spunem Andreea

Comments


A1. Principal Logo (Colored).png
bottom of page