!-- Google tag (gtag.js) -->
top of page

#68 Cel mai periculos copil pe care l-am întâlnit

Are 15-16 ani și se crede centrul Pământului. Nu dă doi bani pe părerile altora, el are întotdeauna dreptate. Profesorii sunt niște fraieri în fața lui. Îl interesează doar hainele, banii, ieșirile și să fie cool. Educația este cam pe ultimul loc în lista lui de priorități, pentru că el oricum le știe pe toate.


Acesta este cel mai periculos tip de adolescent. Chiar dacă am povestit la masculin, am întâlnit și fete de genul ăsta.


Un copil ajunge în acest fel atunci când i se dă tot ce vrea fără să i se ceară nimic în schimb. A avut de mic doar drepturi, fără obligații. Părinții au crezut că îl protejează și că-i oferă o viață frumoasă, dar l-au scăpat de sub control și au creat de fapt un om care-i face pe toți din jurul lui să se simtă inconfortabil. Profesorii nu mai au nicio putere asupra lui. Doar influencerii îl mai educă.


Ca să eviți ca al tău copil să devină așa, pune-i responsabilități. Și el trebuie să facă lucruri în casă. Apoi, inspiră-l să aibă ca valori educația continuă și mai ales respectul pentru oamenii din jur. Fă asta cât încă mai poți…


Eu sunt Răzvan Cojocaru, trainer de dezvoltare personală pentru adolescenți, și te invit să intri pe www.eroul.ro și să vezi detalii despre „Trezește EROUL din tine!”, cel mai complex Curs de Dezvoltare Personală pentru Adolescenți din România.

12 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

#198 Sper că al tău copil nu va ajunge ca Andreea

Soția mea este profesoară de germană. Lucrează cu adulți. Într-o sâmbătă, susținea un curs online cu 5 oameni în toată firea, teoretic maturi. Dintre cei 5 participanți, o persoană—să-i spunem Andreea

Comments


A1. Principal Logo (Colored).png
bottom of page