!-- Google tag (gtag.js) -->
top of page

#65 Care e cea mai mare frică a ta în legătură cu copilul tău?

„Mi-e frică să nu o dea în bară la examen.”

„Mi-e frică să-l las cu prietenii.”

„Mi-e frică să-l las afară până mai târziu.”


Fricile tale proiectate asupra copilului tău îl fac să-și piardă încrederea în el și să devină un om sfios și timid.


Dacă tu îi arăți tot timpul frică în legătură cu ceea ce face, el inconștient va internaliza aceste frici și va trage concluzia despre el că nu e suficient de bun.


Va gândi „Mamei îi e frică să mă lase afară, să nu pic la examen, îi e teamă că nu mă descurc, deci… nu sunt destul de bun să mă descurc de unul singur, să am grijă singur de mine, nu sunt, nu știu, nu am.”


Dacă ți-ai proiectat fricile asupra copilului încă de mic, cum poți să te întrebi acum de ce nu are încredere în el, nu vorbește și se ascunde?


Copiii au nevoie să simtă încredere din partea părinților ca să prindă aripi. Dar dacă tu nu ai încredere… îi vei tăia aripile.


Dă-i copilului tău instrumentele să diferențieze binele de rău, ca să știe cum să se comporte în diverse situații, iar apoi spune-i: „Am încredere în tine că te descurci!”


Pentru că să-ți mai spun un lucru... dacă tu nu ai încredere în copilul tău, asta înseamnă de fapt că nu ai încredere în tine că l-ai educat eficient.


Eu sunt Răzvan Cojocaru, trainer de dezvoltare personală pentru adolescenți, și te invit să intri pe www.eroul.ro și să vezi detalii despre Trezește EROUL din tine!, cel mai complex Curs de Dezvoltare Personală pentru Adolescenți din România.


#SchimbămRomâniaPrinEducație

3 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Până la 11-12 ani, copilul tău va sta aproape de tine. Apoi, se va închide și se va depărta. În cele din urmă, pe la 20-22 de ani, își va aduce aminte de sfaturile tale și se va gândi „Hai că totuși a

„L-am crescut foarte bine pe copilul meu. I-am dat tot ce am avut mai bun. Nu cred că ceva din comportamentul meu față de el îl face să fie închis, timid și să nu vorbească aproape deloc.” Acestea sun

A1. Principal Logo (Colored).png
bottom of page