!-- Google tag (gtag.js) -->
top of page

#61 Ți-e rușine cu copilul tău câteodată?

Îmi amintesc ce-mi povestea o mamă a unui copil de 13 ani: „Merg la ședințele cu părinții și mi-e rușine de ce aud. Ba că vorbește în timpul orei, ba că a luat un 4, ba că a rupt un scaun. Când începe diriginta să vorbească despre Andrei, îmi vine să mă fac mică în bancă, să nu mă vadă nimeni.”


La fel de bine îmi amintesc povestea lui Thomas Edison, celebrul inventator al secolului al XIX-lea. A fost dat afară în primele luni de școală pentru că nu putea face față. Când a întrebat-o pe mama lui de ce nu mai merge la școală, aceasta i-a spus: „Pentru că ești prea bun pentru această școală.”


Mama lui a fost cea care l-a învățat pe micul Thomas să scrie, să citească și să socotească. Ea a fost cea care i-a sprijinit pasiunea pentru tehnologie și experimentele din bucătărie.


Thomas Edison este cunoscut pentru peste 1000 de invenții, inclusiv becul cu incandescență.


Ce s-ar fi întâmplat cu Thomas dacă mamei lui i-ar fi fost rușine cu el, s-ar fi dat bătută și l-ar fi pus doar să dea mâncare la animale? Ce s-ar fi întâmplat cu becul, telefonul, fonograful și multe alte invenții?


Poate copilul tău nu e bun la toate. Poate câteodată greșește. Poate câteodată ia note proaste. Dar cu siguranță copilul tău are ceva la care e bun. Dacă găsești acel ceva și îl sprijini în acea direcție, poți crea un nou Thomas Edison în domeniile secolului al XXI-lea.


Eu sunt Răzvan Cojocaru, trainer de dezvoltare personală pentru adolescenți, și te invit să intri pe site și să vezi toate programele noastre pentru adolescenți.


www.smartlifeeducation.ro

10 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Până la 11-12 ani, copilul tău va sta aproape de tine. Apoi, se va închide și se va depărta. În cele din urmă, pe la 20-22 de ani, își va aduce aminte de sfaturile tale și se va gândi „Hai că totuși a

„L-am crescut foarte bine pe copilul meu. I-am dat tot ce am avut mai bun. Nu cred că ceva din comportamentul meu față de el îl face să fie închis, timid și să nu vorbească aproape deloc.” Acestea sun

A1. Principal Logo (Colored).png
bottom of page