!-- Google tag (gtag.js) -->
top of page

#59 Să ai vârsta copilului tău, dar puterea pe care o ai acum. Cum ar fi?

Cât de frumos ar fi fost ca atunci când erai de vârsta copilului tău, să fi avut aceeași putere pe care o ai acum? Aceeași încredere în tine, aceeași calmitate, să fi putut intui oamenii așa cum o faci acum, să fi putut vorbi ușor, fără frică sau rușine.


Dar nici tu, nici eu nu am putut face asta, pentru că la școală nu am învățat așa ceva. Unii mai numesc ceea ce am spus mai devreme școala vieții — acea capacitate de a te descurca în viață.


Nici acum nu se învață la școală aceste abilități. Totuși, copiii au mai multe oportunități acum decât aveam noi când eram de vârsta lor.


Vorbeam cu un antreprenor despre cursurile de dezvoltare personală pe care le susțin. Îi povesteam că îi învăț pe copii să lase în spate frica sau rușinea și să poată vorbi ușor, să evite elegant bullying-ul, să gestioneze relațiile cu oamenii pe care nu-i plac, să aibă capacitatea să ia decizii singuri pentru ei înșiși. Replica lui a fost: „Păi tu îi înveți pe copii școala vieții.


Am început să râdem amândoi. Dar, ca să-ți faci tu o idee, dragă părinte, cam asta învață un copil la un curs de dezvoltare personală: Școala Vieții.


Noi n-am avut oportunități prea multe, dar copilul tău are.


Eu sunt Răzvan Cojocaru, trainer de dezvoltare personală pentru adolescenți, și te invit să intri pe site și să vezi toate programele noastre pentru adolescenți.


6 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

#198 Sper că al tău copil nu va ajunge ca Andreea

Soția mea este profesoară de germană. Lucrează cu adulți. Într-o sâmbătă, susținea un curs online cu 5 oameni în toată firea, teoretic maturi. Dintre cei 5 participanți, o persoană—să-i spunem Andreea

Comments


A1. Principal Logo (Colored).png
bottom of page