!-- Google tag (gtag.js) -->
top of page

#58 Îți mai amintești asta?

Acum, când copilul tău a ajuns la vârsta adolescenței și are 13, 15 sau 17 ani, oare îți mai amintești cât de complicată a fost adolescența pentru tine?


Îți amintești oare acele momente când părinții te certau, profesorii erau duri, iar colegii uneori erau răi și te jigneau, iar tu simțeai că nu ai pe nimeni aproape?


Dacă voiai să vorbești cu părinții tăi despre asta, ei spuneau: „Astea nu-s probleme! Tu ești copil, tu n-ai probleme! Noi avem probleme!”


Dar tu simțeai că toate sunt așa de grele.


Acum, toate aceste momente s-au șters pentru că au venit altele și altele, dar copilul tău le trăiește cu aceeași intensitate. Și tu crezi că e doar un copil și că n-are probleme.


Te invit ca atunci când ajungi acasă, să stai de vorbă 30 de minute cu copilul tău. Întreabă-l cum este, cum se simte, ce-l deranjează. Ascultă-l sincer, fără să-l critici, sau să-l judeci, fără să-l grăbești. Și amintește-ți că și tu ai trecut prin ce trece el. Nici tu nu te-ai comportat perfect când erai de vârsta lui, pentru că… efectiv nu știai ce să faci.


Eu sunt Răzvan Cojocaru, trainer de dezvoltare personală pentru adolescenți, și te invit să intri pe site și să vezi toate programele noastre pentru adolescenți.


10 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

#204 Petrece timp cu copilul tău și el nu va...

Părinții au fost ocupați cu serviciul, iar el a crescut pe unde a putut: ba pe la bunici, ba pe la o bonă, ba singur. Când veneau părinții, îi aduceau jucării și dulciuri. Până la 13 ani, Andu a fost

Comments


A1. Principal Logo (Colored).png
bottom of page