#57 Cum te simți când nu mai vrea să meargă cu tine?

„Nu mai vreau să merg cu voi la munte! E plictisitor!”


„Lasă-mă acasă! Ce să fac eu la Tanti Angela?”


„Duceți-vă voi! Eu rămân acasă!”


Dacă al tău copil are peste 13 ani, deja probabil că ai auzit asta. Nu pica în capcană!


De pe la 12-13 ani, copiii încep să devină din ce în ce mai independenți. Vor să meargă singuri în diverse locuri, să iasă în oraș, să plece la mare sau la munte cu prietenii. Pe tine, părinte, începe să te cam ignore.


Da, știu că te simți lăsat pe dinafară, dar ăsta este cursul dezvoltării. Nu mai ai acel copil mic care are nevoie de tine tot timpul și care te întreabă la fiecare pas „de ce?”. Acum ai lângă tine un mini-adult care se descurcă singur… sau care cel puțin își dă toată silința.


Nu te supăra și nu lua personal faptul că al tău copil vrea să petreacă din ce în ce mai puțin timp cu tine. E nevoie să-ți gestionezi tu emoțiile și să accepți acest fapt. Altfel, vei intra în conflict cu el și va avea tendința să fugă și mai mult.


Eu sunt Răzvan Cojocaru, trainer de dezvoltare personală pentru adolescenți, și te invit să intri pe site și să vezi toate programele noastre pentru adolescenți.


www.smartlifeeducation.ro

3 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Cum ar fi ca al tău copil să vină acasă și să se apuce singur de teme? Cum ar fi să nu mai trebuiască să-i spui de zece ori să lase telefonul? Cum ar fi să aibă chef să facă treabă? Ei bine, da, se po