!-- Google tag (gtag.js) -->
top of page

#49 Există 40% șanse ca al tău copil să pățească asta

Le vorbesc des copiilor despre grupul de prieteni, despre anturaj, despre găști și mai ales despre obiceiuri negative precum fumatul sau consumul de alcool. Cel mai probabil și tu, ca părinte, i-ai vorbit copilului tău despre aceste lucruri. Hai să vedem ce putem face mai eficient.


Statistic vorbind, dacă prietenii copilului tău fumează (sau au orice alt obicei), există 40% șanse ca și copilul tău să se apuce de fumat. La fel se aplică și cu alte obiceiuri, precum cititul. Dacă prietenii lui citesc, există 40% șanse ca și copilul tău să se apuce de citit.


Noi ne influențăm unii pe alții, și negativ, și pozitiv. De aceea, e important ca al tău copil să aibă un anturaj care să-l influențeze în mod pozitiv.


În mod natural, e greu pentru el să obțină astfel de anturaje. Este la tine, părinte, să-l ajuți să ajungă într-un mediu oportun.


Ce poți face?


În primul rând, mare atenție la școala la care este înscris. Este o școală cu profesori buni, cu copii care au primit o educație bună?


În al doilea rând, înscrie-l în diferite comunități unde poate întâlni oameni de la care să se inspire. Poate fi un sport, poate fi șah sau poate fi un curs.


De exemplu, în comunitatea noastră de dezvoltare personală pentru adolescenți am avut copii care au început să citească de bună voie, care s-au apucat de sport și au scăpat de kilogramele în plus (de bună voie) sau care chiar au ieșit din depresie.


Oamenii cu care se înconjoară copilul tău îi pot defini viitorul.


Eu sunt Răzvan Cojocaru, trainer de dezvoltare personală pentru adolescenți, și te invit să intri pe site și să vezi toate programele noastre pentru adolescenți.


www.smartlifeeducation.ro

17 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Până la 11-12 ani, copilul tău va sta aproape de tine. Apoi, se va închide și se va depărta. În cele din urmă, pe la 20-22 de ani, își va aduce aminte de sfaturile tale și se va gândi „Hai că totuși a

„L-am crescut foarte bine pe copilul meu. I-am dat tot ce am avut mai bun. Nu cred că ceva din comportamentul meu față de el îl face să fie închis, timid și să nu vorbească aproape deloc.” Acestea sun

A1. Principal Logo (Colored).png
bottom of page