#44 Acel moment când te simți INUTIL în relația cu copilul tău

Dacă ai un copil cu vârsta de peste 13 ani, e timpul să-ți iei și un animal de companie 😂 De ce?


Timp de 13 ani părintele a avut grijă de copil, iar copilul a fost dependent de părinte. Timp de 13 ani părintele s-a obișnuit cu greutăți, cu plânsete sau cu discuții. 13 ani părintele s-a obișnuit să lase din timpul lui și să-l acorde copilului.


Dintr-odată, copilul începe să meargă singur la școală, să mănânce fără să-i mai spună cineva, să se organizeze fără ca părintele să-i mai spună la fiecare pas ce să facă.


Ce face părintele în acest moment? Începe să se simtă inutil.


Unii părinți înțeleg acest proces și îl lasă pe copil să crească, să înflorească, să plece de lângă el, să-și vadă de viața lui.


Alții fac tot posibilul să-l determine pe copil să fie dependent de el, părintele. Aceștia încep să-i arate copilului cât de multe lucruri proaste face, cât de incapabil este să se descurce singur și cât de multă nevoie are de părinte. E trist.


Dacă ție, dragă părinte, ți-e teamă că al tău copil va crește și nu va mai avea așa multă nevoie de tine, țin să-ți spun două lucruri:

1. Așa e normal.

2. Găsește-ți o altă activitate cu care să-ți ocupi timpul și care să te împlinească.


Eu sunt Răzvan Cojocaru, trainer de dezvoltare personală pentru adolescenți, și te invit să intri pe site și să vezi toate programele noastre pentru adolescenți.


www.smartlifeeducation.ro

43 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Văd atâtea conflicte între părinți și adolescenți și îmi pun întrebarea: Oare părinții au uitat cum e să fii la vârsta adolescenței? Ai uitat, părinte, nesiguranța pe care o aveai când vorbeai și te î

„Dacă pățești ceva, eu mor!” „Dacă mai ieși cu fata sau cu băiatul ăsta, înseamnă că nu mă iubești!” „Dacă mă mai enervezi, mă supăr și-mi plesnește inima!” „Dacă ieși cu tatăl tău, voi fi foarte tris

A1. Principal Logo (Colored).png