3 tipuri de părinți în pandemie care se reflectă în atitudinea copilului

De când a venit pandemia, ne-am confruntat cu toții cu un cumul de emoții care mai de care mai negative:

- frica de puterea virusului

- incertitudinea locului de muncă

- furia pe bâlbele autorităților

- neputința de a ne proteja

.....și multe altele.


Am analizat, în această perioadă, mulți oameni și am reușit să trag o concluzie cu privire la atitudinile lor legate de această situație nouă cu care ne confruntăm. Am identificat 3 tipuri de atitudini, mai potrivite sau mai nepotrivite, care afectează de asemenea și comportamentele copiilor:


1. Există părinți nepăsători și ignoranți.

Sunt acei părinti care nu cred că există virusul, care cred în conspirații și cred că de fapt virusul este fals. Sunt acei oameni care nu respectă regulile, nu poartă mască și nu păstrează distanța față de alți oameni.

Acești părinți le transmit același lucru copiilor lor, că totul este fals, iar copii lor se vor comporta pe măsură. În timp, copiii lor vor ajunge să fie ignoranți în ceea ce privește școala, oamenii de lângă ei, mediul înconjurător.


2. Există părinți care au impresia că virusul este peste tot, pe orice suprafața și la orice om.

Sunt acei oameni cărora le e foarte frică de virus, care exagerează cu privire la măsurile de protecție, își dau cu dezinfectant într-una și refuză să facă activități pe care le făceau înainte, cum ar fi să meargă la restaurant de frica virusului. Din punctul meu de vedere nici această atitudine de frică excesivă nu este bună, mai ales că există un proverb foarte adevărat în cultura românească și sună cam așa: De ce ți-e frică, nu scapi!

Acești părinți transmit frica lor copiilor, cărora le va fi frică să interacționeze și socializeze cu alți copii, dezvoltând până la urmă un comportament antisocial...sau vor deveni timizi, fără experiența de a socializa.


3. A treia categorie de părinți sunt oameni care înțeleg că există virusul, se protejează dar își continuă activitatea de zi cu zi cu măsurile de protecție adecvate: merg la masaj, merg la restaurant sau în cafenele, merg la munte și chiar la cursuri care se desfășoară în sală. Se protejează dar nu stau cu frica de virus. Aceasta este o atitudine echilibrată, o atitudine ce poate fi transmisă cu succes copiilor.Tu ce fel de atitudine ai avut până astăzi? Dar, mai important, ce atitudine vrei să adopți de acum încolo?

 

Alege un alt părinte și trimite-i acest articol.

Urmărește-ne pe FACEBOOK.

Urmărește-ne pe INSTAGRAM.

Subscribe pe YOUTUBE.

Înscrie-ți adolescentul pentru a deveni EROU.

9 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Îl chema Robert și avea 15 ani. Intră în sală mergând apăsat, cu blugii lăsați până la genunchi, cu o geacă țipătoare galbenă care părea de firmă și cu tricou de 1.000 RON. Aveam să aflu mai târziu de

Radu are 13 ani. Este în clasa a 7-a. Într-o seară, Radu vine supărat acasă. Mama lui îl întreabă: -𝐶𝑒 𝑓𝑎𝑐𝑖? Radu răspunde: -𝐵𝑖𝑛𝑒! Mama lui continuă: -𝐶𝑢𝑚 𝑎 𝑓𝑜𝑠𝑡 𝑙𝑎 𝑠̦𝑐𝑜𝑎𝑙𝑎̆!

Copilul tău adolescent vine acasă de la școală. Tu întrebi: “Ce faci?”, el răspunde “Bine!”. Copilul tău adolescent vine acasă de afară. Tu întrebi: “Ce faci?”, el răspunde “Bine!”. Copilul tău adoles

A1. Principal Logo (Colored).png