!-- Google tag (gtag.js) -->
top of page

#203 I-ai da mai multă libertate copilului tău dacă ar face asta?

Până pe la 11 ani, copilul se simte dependent de părinți. Vine și vorbește cu tine, este deschis și îți arată iubire. Într-o zi, totul se schimbă. 

 

Eu sunt Răzvan Cojocaru, trainer de dezvoltare personală pentru adolescenți, și întâlnesc în fiecare lună sute de copii și de părinți.

 

În adolescență, prietenii devin mai importanți. Copilul începe să vorbească mai puțin cu tine și mai mult cu ceilalți. Începe să mai mintă din când în când ca să scape de pedepse și începe să-ți dea ignor atunci când îi spui de 10 ori un lucru. Și uite așa, apar conflictele.

 

Acum, în luna iunie, vorbesc cu copiii de la curs despre relația cu părinții. Le insuflu o serie de principii care îi vor ajuta să primească mai mult din ceea ce-și doresc de la părinți – le zic eu.

 

Le spun ca întotdeauna să spună adevărul. Le spun să fie responsabili și să facă întotdeauna lucrurile fără să le ceară părinții de o sută de ori. Le spun să ia inițiativă și să arate părinților că se descurcă atunci când ies singuri în oraș. Le spun că părinții apreciază aceste comportamente și, în consecință, vor fi mai deschiși să le ofere copiilor ceea ce își doresc.

 

Și pe bună dreptate! Nu-i așa că dacă l-ai vedea pe copilul tău că se descurcă singur prin oraș, că își îndeplinește responsabilitățile fără să-i spui tu și că întotdeauna spune adevărul, i-ai da mai multă libertate?

 

Dacă vrei ca al tău copil să prindă aceste principii, intră pe www.eroul.ro și înscrie-ți copilul în „Trezește EROUL din tine!”, cel mai complex curs de dezvoltare personală pentru adolescenți din România.

1 afișare0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

#204 Petrece timp cu copilul tău și el nu va...

Părinții au fost ocupați cu serviciul, iar el a crescut pe unde a putut: ba pe la bunici, ba pe la o bonă, ba singur. Când veneau părinții, îi aduceau jucării și dulciuri. Până la 13 ani, Andu a fost

#202 Răutățile colegilor pot aduce un copil în pragul…

Uneori, pentru copii, școala poate fi foarte complicată. Nu din cauza notelor, a materiilor sau a profesorilor, ci din cauza colegilor răutăcioși, care parcă se bucură de tristețea altora. Eu sunt Răz

Comments


A1. Principal Logo (Colored).png
bottom of page