!-- Google tag (gtag.js) -->
top of page

#202 Răutățile colegilor pot aduce un copil în pragul…

Uneori, pentru copii, școala poate fi foarte complicată. Nu din cauza notelor, a materiilor sau a profesorilor, ci din cauza colegilor răutăcioși, care parcă se bucură de tristețea altora.

 

Eu sunt Răzvan Cojocaru, trainer de dezvoltare personală pentru adolescenți, și întâlnesc în fiecare lună sute de copii și de părinți.

 

Din păcate, la școală, nu ne alegem colegii. Mai mult sau mai puțin, sunt puși în aceeași găleată copii buni, copii care nu prea le au cu învățatul, copii educați, copii agresivi, copii timizi și așa mai departe.

 

Am observat un lucru: de multe ori, copiii buni primesc bullying. Adică, tot ce îți trebuie ca să fii sigur că cineva se va lua de tine la școală este să înveți bine și să fii o persoană mai tăcută. Dacă mai porți și ochelari…

 

Răutățile colegilor pot aduce un copil în depresie. Îi pot schimba felul în care se privește pe el însuși, îi pot da peste cap principiile și îl pot transforma într-o persoană total opusă.

 

Sper că copilul tău nu a pățit și nu va păți asta vreodată…

 

În luna iunie, vorbesc cu copiii de la curs despre bullying. Îi învăț cum să se protejeze de răutățile celorlalți. Le spun cum să reacționeze și cum să impună limite, astfel încât să stopeze aceste răutăți.

 

Dacă vrei ca al tău copil să învețe să facă față răutăților, nu doar de la școală, ci și cele din viața de zi cu zi, intră pe www.eroul.ro și înscrie-ți copilul în „Trezește EROUL din tine!”, cel mai complex curs de dezvoltare personală pentru adolescenți din România.

0 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

#204 Petrece timp cu copilul tău și el nu va...

Părinții au fost ocupați cu serviciul, iar el a crescut pe unde a putut: ba pe la bunici, ba pe la o bonă, ba singur. Când veneau părinții, îi aduceau jucării și dulciuri. Până la 13 ani, Andu a fost

コメント


A1. Principal Logo (Colored).png
bottom of page