!-- Google tag (gtag.js) -->
top of page

#201 De la 10 ani, copiii încep să…

Eram în parc cu fetița mea. Lângă noi se dădeau în leagăn câțiva copii cu vârsta cam de 10 ani. La un moment dat, un băiat le spune celorlalți: „M-am despărțit de prietena mea pentru că nu a vrut să o pup. Ce rost are să stau cu ea dacă nu vrea să facem nimic?”


Am început să râd în hohote.


Eu sunt Răzvan Cojocaru, trainer de dezvoltare personală pentru adolescenți, și întâlnesc în fiecare lună sute de copii și de părinți.


Copiii din generația Alpha (așa se numesc cei născuți după 2013) sunt extrem de diferiți față de cum am fost noi. Au acces la tehnologie și informații încă de mici. Știu foarte multe lucruri din diverse domenii, aspecte la care noi ne-am gândit poate după 20 ani. Problema este că sunt amețiți de la atâtea informații. Nu știu să le filtreze.


Cred că cel mai important pentru noi, părinții, este să-i sprijinim să filtreze informațiile care vin spre ei și să-i învățăm încă de foarte devreme ce e bine, ce e rău, ce e acceptat sau nu… și mai ales, pentru că află informații foarte devreme, să-i învățăm și vârsta la care ar trebui să le folosească.


N-ar trebui să ne mai mire nimic din ce auzim la ei.


Dacă vrei ca al tău copil să facă parte dintr-o comunitate de copii pasionați de educație și dezvoltare personală, intră pe www.eroul.ro și înscrie-ți copilul în „Trezește EROUL din tine!”, cel mai complex curs de dezvoltare personală pentru adolescenți din România.

2 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

#204 Petrece timp cu copilul tău și el nu va...

Părinții au fost ocupați cu serviciul, iar el a crescut pe unde a putut: ba pe la bunici, ba pe la o bonă, ba singur. Când veneau părinții, îi aduceau jucării și dulciuri. Până la 13 ani, Andu a fost

Comments


A1. Principal Logo (Colored).png
bottom of page