!-- Google tag (gtag.js) -->
top of page

#197 Perseverența lipsește generației de azi. Ai observat asta?

Una dintre problemele generației de astăzi este perseverența. Ai observat asta?

 

Eu sunt Răzvan Cojocaru, trainer de dezvoltare personală pentru adolescenți, și întâlnesc în fiecare lună sute de copii și de părinți.

 

Vorbesc cu adolescenți de 14-15 ani și deseori aud „Eu fac baschet” sau „Eu fac înot” sau „Eu merg la șah.”

 

Peste 2 luni, când îi întreb „Și cum e la înot?”, aud „Păi nu m-am mai dus, n-am mai avut timp.”

 

Este normal ca un copil să încerce activități noi. Așa află ce îi place, ce nu-i place, ce i se potrivește și ce nu. Dar nu e normal să se apuce de o activitate, să o facă o lună, apoi să se lase. Peste 4 luni se apucă de altceva, apoi după 3 săptămâni se lasă, iar peste 5 luni se apucă de altă activitate…

 

Asta arată inconstanță și lipsă de perseverență.

 

Dacă ai observat ceva asemănător la copilul tău, stabilește următoarea regulă: Când te apuci de o activitate, trebuie s-o practici minim 3 luni.

 

După 3 luni poți să-ți dai seama mult mai eficient dacă o activitate este pentru tine sau nu. Plus că, știi vorba aia, foamea vine mâncând. S-ar putea să nu-i placă la început o activitate, dar pe urmă să ajungă s-o iubească. Observ asta des legat de cursul meu.

 

Copiii trebuie să învețe că orice abilitate (sport, materie, dans) pe care o învață necesită timp de pregătire și energie depusă. Rezultatele nu apar într-o secundă.

 

Dacă vrei ca al tău copil să facă parte dintr-o comunitate de copii pasionați de educație și dezvoltare personală, intră pe www.eroul.ro și înscrie-ți copilul în „Trezește EROUL din tine!”, cel mai complex curs de dezvoltare personală pentru adolescenți din România.

7 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

#198 Sper că al tău copil nu va ajunge ca Andreea

Soția mea este profesoară de germană. Lucrează cu adulți. Într-o sâmbătă, susținea un curs online cu 5 oameni în toată firea, teoretic maturi. Dintre cei 5 participanți, o persoană—să-i spunem Andreea

Commentaires


A1. Principal Logo (Colored).png
bottom of page