!-- Google tag (gtag.js) -->
top of page

#190 Copilul tău face parte din această categorie?

Nu se bagă în față, stau și ascultă mai mult decât să vorbească, nu atrag atenția și nu le place să iasă în evidență. Sunt mai mult ei cu ei înșiși. Adulții îi etichetează ca fiind timizi. Copiii de vârsta lor zic că nu sunt cool…


…ei înșiși nu știu cum ar trebui să fie.


Eu sunt Răzvan Cojocaru, trainer de dezvoltare personală pentru adolescenți, și întâlnesc în fiecare lună sute de copii și de părinți.


Tipul de personalitate pe care l-am descris mai sus se numește personalitate introvertită și... nu e nimic în neregulă cu asta! Doar că ei, copiii, nu o știu. Nu știu că e ok să fii introvertit. Societatea îi ridică în slăvi pe cei care ies în față, iar pe ei îi lasă la urmă.


În luna aprilie, discut cu copiii de la curs despre cele 2 tipuri de personalități—introvertit și extrovertit—vedem care sunt beneficiile și dezavantajele fiecăreia și concluzionăm cu faptul că este perfect în regulă să fii caracterizat de oricare dintre ele.


Dacă ești introvertit, nu înseamnă că ești timid, fricos, rușinos sau emotiv, ci doar că îți place să stai mai mult cu tine însuți. Și adolescenții chiar trebuie să afle asta!


Dacă vrei ca și al tău copil să realizeze că nu este mai prejos decât alții și că e perfect în regulă să fie așa cum este, intră pe www.eroul.ro și înscrie-l în „Trezește EROUL din tine!”, cel mai complex curs de dezvoltare personală pentru adolescenți din România.

13 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

#198 Sper că al tău copil nu va ajunge ca Andreea

Soția mea este profesoară de germană. Lucrează cu adulți. Într-o sâmbătă, susținea un curs online cu 5 oameni în toată firea, teoretic maturi. Dintre cei 5 participanți, o persoană—să-i spunem Andreea

コメント


A1. Principal Logo (Colored).png
bottom of page