!-- Google tag (gtag.js) -->
top of page

#188 Adolescenții vor să fie șmecheri, dar o dau în…

Ai observat asta la copilul tău? Adolescenții vor să fie cool, adică „șmecheri”, cum zic ei, dar o fac într-un mod greșit.


Eu sunt Răzvan Cojocaru, trainer de dezvoltare personală pentru adolescenți, și întâlnesc în fiecare lună sute de copii și de părinți.


Se joacă pe telefon în mod excesiv, cer haine scumpe, se apucă de fumat sau încearcă alcool. Acestea sunt câteva activități prin care un copil de peste 13 ani încearcă să arate prietenilor și colegilor cât de „șmecher” e el…


…dar mai arată ceva. Aceste comportamente arată că acel copil are multe insecurități, arată că nu e stabil, pe picioarele lui, ci este ușor influențabil și, nu în ultimul rând, arată o STIMĂ DE SINE redusă, ascunsă sub acea impresie de „șmecherie”.


În luna aprilie, fix despre asta vorbesc cu copiii de la curs. Îi învăț ce înseamnă să fii șmecher cu adevărat. Îi învăț că a fi șmecher nu înseamnă să fumeze sau să aibă un tricou de 1.000 de lei, ci înseamnă:


• să poată lega o conversație;


• să aibă curajul să vorbească cu cei din jur;


• să fie echilibrați și să nu se lase cuprinși de furie;


• să-și înfrângă fricile, pentru ca în mintea lor să nu fie mereu întrebarea: „Dar dacă…?”;


• să se respecte pe ei înșiși pe cei din jurul lor.


Dacă vrei ca și al tău copil să preia aceste valori, intră pe www.eroul.ro și înscrie-ți copilul în „Trezește EROUL din tine!”, cel mai complex curs de dezvoltare personală pentru adolescenți din România.

17 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

#191 E de datoria noastră, a părinților, să…

Cred că cea mai mare problemă a elevilor din zilele noastre este managementul timpului. Se duc la școală, stau 5 ore în bancă tăcuți, apoi vin acasă, se retrag în camera lor și stau pe TikTok până se

Comments


A1. Principal Logo (Colored).png
bottom of page