!-- Google tag (gtag.js) -->
top of page

#183 Atunci când un copil trebuie să susțină o prezentare în fața clasei, este…

Dragă părinte, ai observat cât de stresat e un copil atunci când vine vorba de a ieși în fața clasei și de a prezenta un proiect?

 

Adolescenții nu știu cum vor reacționa colegii lor dacă se încurcă, iar atunci când aceștia încep să șușotească în clasă, adolescenții văd momentul ca pe un eșec. Frica lor de a vorbi în public devine și mai mare, iar ei se închid în carapacea lor.

 

Aceasta e povestea lui Matei, un băiat de 16 ani, care la fiecare PowerPoint prezentat în fața clasei își uita cuvintele când colegii începeau să vorbească despre el. De aceea, el a refuzat să mai prezinte proiecte în fața clasei.

 

Era cuprins de dezamăgire când vedea că alți colegi prezentau cu ușurință și de multe ori își exprima această frustrare prin certuri cu părinții, care începeau fără o explicație.

 

Matei a învățat pe parcursul întâlnirilor Cursului de Dezvoltare Personală pentru adolescenți „Trezește EROUL din tine!” că poate să treacă cu ușurință peste eșecuri și peste alte momente în care e cuprins de supărare.

 

După ce am discutat la curs despre cum un eșec este un pas în față spre succes și am exersat munca în echipă și gândirea critică, Matei și-a dezvoltat capacitatea de a controla comportamentele impulsive rezultate frustrărilor lui.

 

Acum Matei este elev în clasa a 11-a și își uimește profesorii când prezintă orice lucrare, vorbind calm și fluent. Ideile lui sunt acum ascultate de toată clasa, pentru că a învățat cum le poate capta atenția cu ușurință colegilor săi. 

 

Ce i-a plăcut lui Matei când venea la curs? La noi, totul se învață prin joacă și tehnici. Râdem, glumim și ne dezvoltăm împreună, fără să ne critice cineva din cauza opiniei noastre.

 

Dacă vrei ca și copilul tău să afle aceste lucruri, intră pe www.eroul.ro și înscrie-ți copilul în „Trezește EROUL din tine!”, cel mai complex curs de dezvoltare personală pentru adolescenți din România.

4 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

#191 E de datoria noastră, a părinților, să…

Cred că cea mai mare problemă a elevilor din zilele noastre este managementul timpului. Se duc la școală, stau 5 ore în bancă tăcuți, apoi vin acasă, se retrag în camera lor și stau pe TikTok până se

Comments


A1. Principal Logo (Colored).png
bottom of page