!-- Google tag (gtag.js) -->
top of page

#181 O AMEȚEALĂ totală este în mintea unui adolescent

O amețeală TOTALĂ. Asta este în mintea unui copil adolescent. Și noi, cei din jur, îi judecăm și le punem etichete, fără să ne dăm seama că am fost la fel.

 

Eu sunt Răzvan Cojocaru, trainer de dezvoltare personală pentru adolescenți, și întâlnesc în fiecare lună sute de copii și de părinți.

 

„Oare mă place?”

 

„Ce o să spună despre mine?”

 

„Ce ar trebui să zic acum?”

 

„Ce o să spună mama când află?”

 

Mii de astfel de gânduri de neîncredere se învârt în mintea unui copil adolescent toată ziua. E pierdut în gânduri, blocat, fără să știe ce să facă, ce să zică, ce decizie să ia. De asta se poartă așa.

 

Și noi, adulții, le punem etichete: „Copilul meu e amețit, e timid, e rușinos, nu știe să se comporte.”

 

NU! Copilul tău nu e amețit sau timid. Copilul tău e în formare și tu trebuie să-l sprijini să prindă încredere în el.

 

Lasă etichetele deoparte și doar înțelege că în mintea ta de adult, lucrurile s-au stabilizat. Știi cine ești și ce poți. Copilul tău nu știe. Este în procesul de a descoperi.

 

Dacă vrei ca al tău copil să facă parte dintr-o comunitate de copii pasionați de educație și dezvoltare personală, intră pe www.eroul.ro și înscrie-ți copilul în „Trezește EROUL din tine!”, cel mai complex curs de dezvoltare personală pentru adolescenți din România.


6 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

#191 E de datoria noastră, a părinților, să…

Cred că cea mai mare problemă a elevilor din zilele noastre este managementul timpului. Se duc la școală, stau 5 ore în bancă tăcuți, apoi vin acasă, se retrag în camera lor și stau pe TikTok până se

Comments


A1. Principal Logo (Colored).png
bottom of page