!-- Google tag (gtag.js) -->
top of page

#177 Știi acel moment când are examen și tu stai ca pe ace?

Panica pe care o poate simți un părinte în legătură cu copilul lui e inegalabilă.


Știi acel moment când are examen și tu stai ca pe ace. Atunci când merge la olimpiadă și abia aștepți să te sune să-ți dea vești. Când prezintă un proiect la școală și parcă te-ai duce tu în locul lui.


Eu sunt Răzvan Cojocaru, trainer de dezvoltare personală pentru adolescenți, și întâlnesc în fiecare lună sute de copii și de părinți.


Așa cum noi, adulții, am trecut prin provocările noastre, prin dureri și prin dezamăgiri, așa vor trece și ei, copiii. Și nu că vor trece… trebuie să treacă. Provocările ne întăresc, ne pun mintea la contribuție, ne dau încredere în noi.


Cu cât îl vei feri mai mult de provocări pe copilul tău, cu atât va deveni mai slab în caracter.


Lasă lucrurile să se întâmple. Da, fii acolo pentru el. Sprijină-l cu un sfat, dacă ți-l cere. Dar nu te băga pe gâtul lui. Nu-l sufoca. Nu proiecta frica ta asupra lui.


Lasă-l să se descurce și se va descurca. Asta îl va face un om puternic. Nu dacă faci tu lucrurile în locul lui.


Dacă vrei ca al tău copil să facă parte dintr-o comunitate de copii pasionați de educație și dezvoltare personală, intră pe www.eroul.ro și înscrie-ți copilul în „Trezește EROUL din tine!”, cel mai complex curs de dezvoltare personală pentru adolescenți din România.

4 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

#204 Petrece timp cu copilul tău și el nu va...

Părinții au fost ocupați cu serviciul, iar el a crescut pe unde a putut: ba pe la bunici, ba pe la o bonă, ba singur. Când veneau părinții, îi aduceau jucării și dulciuri. Până la 13 ani, Andu a fost

Kommentare


A1. Principal Logo (Colored).png
bottom of page