!-- Google tag (gtag.js) -->
top of page

#174 Ce se întâmplă dacă taci și îl asculți pe copilul tău?

Cred că unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face pentru copilul tău adolescent este să-l lași să vorbească, iar tu să-l asculți admirativ, fără să-l critici sau să-l judeci.

 

Eu sunt Răzvan Cojocaru, trainer de dezvoltare personală pentru adolescenți, și întâlnesc în fiecare lună sute de copii și de părinți.

 

Copiii adolescenți n-au nevoie să fie criticați continuu, n-au nevoie să fie judecați continuu, n-au nevoie să li se spună la fiecare pas ce să facă. Au nevoie să fie ascultați. Au nevoie să găsească în părinte un sprijin, o persoană înțelegătoare, o persoană care dă direcții, nu directive.

 

Știi ce e interesant? Am observat că de obicei, copiii care au astfel de părinți nu fac excese. Dacă copilul se simte ascultat, văzut, valorizat, nu are nevoie să se refugieze în jocurile pe calculator sau pe telefon. Un copil care se simte inclus în familie nu va avea tendința să stea mai mult cu prietenii decât cu familia. Un copil care se simte apreciat în familie nu va face ce spun prietenii sau alte persoane, pentru că nu va simți nevoia de validare din partea lor în detrimentul familiei.

 

Așa că… ascultă-l activ pe copilul tău, empatizează cu el, simte-i emoțiile și doar… taci 😊

 

Dacă vrei ca al tău copil să facă parte dintr-o comunitate de copii pasionați de educație și dezvoltare personală, intră pe www.eroul.ro și înscrie-ți copilul în „Trezește EROUL din tine!”, cel mai complex curs de dezvoltare personală pentru adolescenți din România.

11 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

#204 Petrece timp cu copilul tău și el nu va...

Părinții au fost ocupați cu serviciul, iar el a crescut pe unde a putut: ba pe la bunici, ba pe la o bonă, ba singur. Când veneau părinții, îi aduceau jucării și dulciuri. Până la 13 ani, Andu a fost

コメント


A1. Principal Logo (Colored).png
bottom of page