!-- Google tag (gtag.js) -->
top of page

#172 Mulți copii consideră că nu sunt buni de nimic din cauza…

Mulți copii se evaluează pe sine doar conform rezultatelor de la școală. Asta îi face uneori să considere că nu sunt buni de nimic.


Eu sunt Răzvan Cojocaru, trainer de dezvoltare personală pentru adolescenți, și întâlnesc în fiecare lună sute de copii și de părinți.


E trist să văd copii cu moralul la pământ doar pentru că nu pot trece de nota 8 la matematică. Au 9 și 10 pe linie, dar notele mai puțin bune la matematică anulează tot ceea ce le iese bine deja.


Ca să eviți astfel de situații, fă în așa fel încât programul copilului să nu arate așa: școală, teme, meditații, calculator.


Un copil adolescent are nevoie să-și construiască valoarea, adică încrederea în sine. Cum? Făcând lucruri.


În primul rând, nu face tu lucruri pentru el. Lasă-l pe el să facă toate lucrurile de care e responsabil: ghiozdan, teme, ordine în cameră, sendvișuri etc. În momentul în care faci tu totul pentru el, copilul nu are de unde să-și ia încrederea în sine, pentru că nu știe de ce este capabil.


În al doilea rând, încurajează-l să facă cât mai multe activități extrașcolare: sport, echitație, șah, cursuri de dezvoltare personală. Are nevoie de mici victorii în afara școlii ca să vadă că nu e capăt de lume dacă nu se descurcă la o materie. E bun la alte activități. Dar dacă copilul nu face nimic altceva decât școală și calculator, notele mai puțin bune îl vor demoraliza.


Dacă vrei ca al tău copil să facă parte dintr-o comunitate de adolescenți pasionați de educație și performanță, intră pe www.eroul.ro și vezi detalii despre „Trezește EROUL din tine!”, cel mai complex curs de dezvoltare personală pentru adolescenți din România.

8 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

#198 Sper că al tău copil nu va ajunge ca Andreea

Soția mea este profesoară de germană. Lucrează cu adulți. Într-o sâmbătă, susținea un curs online cu 5 oameni în toată firea, teoretic maturi. Dintre cei 5 participanți, o persoană—să-i spunem Andreea

Comments


A1. Principal Logo (Colored).png
bottom of page