!-- Google tag (gtag.js) -->
top of page
Poza scriitoruluiRăzvanC

#170 „Înțeleg că ei trăiesc alte vremuri și că noi trebuie să ne adaptăm, nu ei, copiii.”

„Fac tot posibilul sa fiu conectată la lumea lor digitală, să înțeleg că ei trăiesc alte vremuri și că noi trebuie sa ne adaptăm, nu ei.

 

În același timp, stabilesc limite de petrecut la echipamente electronice, mai ales că are probleme cu ochii și aceasta este și recomandarea medicului. Acest lucru ce a devenit o ‘luptă’ continuă din partea lui către noi. Stilul lui introvertit, plus acest frecuș dintre el și noi, părinții, l-au adus pe Claudiu la un stil de viață foarte sedentar, de care suntem foarte îngrijorați.

 

Am vorbit cu terapeuți și unul dintre sfaturi ar fi ‘lasă-l să stea cât vrea, cât o să stea până la urmă?’ Încercat, văzut, bifat – rezultatul a fost că a stat și 12 ore legate pe scaunul de birou.

 

Cum ați aborda dvs. această situație?”

 

Eu sunt Răzvan Cojocaru, trainer de dezvoltare personală pentru adolescenți, și întâlnesc în fiecare lună sute de copii și de părinți. Asta m-a întrebat o mamă a unui adolescent acum ceva timp. Răspunsul meu pentru ea, a fost:

 

„În general, statul excesiv pe calculator este un efect, nu o cauză. Copilul, când stă pe PC, se refugiază într-o lume în care poate face ce vrea. În spatele unui avatar nu este judecat.

 

Ce vă sfătuiesc să faceți este schimbarea obiceiurilor.

 

Când copilul stă mult la PC, de obicei este vorba de o ruptură între copil și părinți. Când zic ‘schimbarea obiceiurilor’, mă refer la implicarea copilului în activități ale familiei asupra cărora el să fie responsabil, să simtă că e bun la ceva (mâncare, ordine, planificare concediu) + să faceți activități de familie, să încercați lucruri care dau adolescenților adrenalină – bowling, biliard, boardgames, Hype Arena și lucruri de genul acesta.

 

Va dura. La început nu îi va plăcea. Dar ușor, ușor, ar trebui să funcționeze. Nu va mai sta excesiv la calculator și îl veți aduce înapoi în lumea reală.

 

În același timp, vă recomand să-l înscrieți la un curs de dezvoltare personală, unde să învețe să gestioneze bullying-ul și emoțiile pe care le simte și, în același timp, terapie pentru bullying-ul prin care a trecut, cu un psihoterapeut.”

 

Faci acum „ceva” pentru copilul tău, iar rezultatele se vor vedea când va fi adult.

 

Dacă vrei ca al tău copil să facă parte dintr-o comunitate de adolescenți pasionați de educație și performanță, intră pe www.eroul.ro și vezi detalii despre „Trezește EROUL din tine!”, cel mai complex curs de dezvoltare personală pentru adolescenți din România.

3 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


A1. Principal Logo (Colored).png
bottom of page